Af Børn i Byen/Caroline Meldgaard - 26/09-14 16:20; Opdateret: 07/10-14 16:27

Hemsedal – paradis på skiHemsedal – paradis på ski

Har man én gang været i Hemsedal på ski med børn, er det ikke svært at tage tilbage dertil. Skiterrænet er imødekommende og der er masser af skønne familieaktiviteter.

storybild

(Billede: PR)

Brede hvide pister, børnebakker og skiskoler. Når man er en helt almindelig familie, som bare gerne vil stå på ski, gælder det om at faciliteter og pister er i top. Det er de i Hemsedal.

Skal vi svinge sammen?
Familieturen i sneen er en skøn måde at holde ferie sammen på. Selv børn, som er helt nye på ski, får som regel hurtigt fornemmelsen af balance og bremseteknik.

Det er en super idé at sende børnene på skiskole i nogle dage og i øvrigt være ude af øjesyn imens. Så genfinder familien hinanden og slår de bløde sving ned ad bakkerne med chokolade i lommen.

Glid med ind i børnenes begejstring og nyd at være sammen. Det er et paradis på ski for familien, hvor man tilmed kan veksle mellem slalom og langrend. Og helt andre aktiviteter. Hytter og hoteller ligger mange steder lige ved pisten i Hemsedal, så alting er nemt.

Hundeslædetur
Hvis benene skal have en hviledag og solen står højt, så tag ungerne med på hundeslædetur. De glammende huskies vil bare afsted ud over sneen.

Børnene bliver pakket ind og sat på slæden bag spandet. I det øjeblik, hundene sætter i gang, bliver de tavse. Lynhurtige spor efterlades i sneen mellem træerne, når hundeslæderne suser gennem skoven.

At køre med hundeslæde er en vild oplevelse for børn og deres voksne. Der er rig mulighed for at prøve hundeslæde i Hemsedal.

Turen til Hemsedal
Det er oplagt at tage bilen med til Norge. Fordelen ved at tage færgen er at køreturen fra Oslo til Hemsedal kun tager ca. fire timer. Børnene elsker Norgesbåden. Det halve døgn på havet er et eventyr for små sjæle, som kan gå på skattejagt, danse disko og i det hele taget bevæge sig frit mellem kahyt, legeland, svømmehal, biograf og ikke mindst tag-selv-bordet i restauranten. For de små er alting er spændende i denne flydende by af oplevelser.

Børn i Byen var inviteret til Hemsedal af www.visitnorway.com.

Fakta
Skiskolen i Hemsedal Skisenter tilbyder privattimer og gruppeskiskole på alle niveauer.
Der er for børn fra 3-9 år, 10-15 år og fra 16 år og op.
Super pædagogiske skilærere.

Antal lifter – 20
Antal rullebånd – 1
Antal pister 47
Børneområder – 1
Åbent : 15. november - 4. maj: 09.00-16.30

Se også www.hemsedal.com

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx