Af Caroline Meldgaard, børn i byen - 08/05-15 19:14

Ystad Saltsjøbad – selvforkælelse og spa-luksus er kun en time vækYstad Saltsjøbad – selvforkælelse og spa-luksus er kun en time væk

Træk stikket ud og forkæl dig selv med udendørs varme bade, sauna, meditation og en lækker spa-oplevelse.

storybild

Lige på den anden side af Øresund ligger Sverige, og en lille times kørsel derfra ligger Ystad Saltsjøbad.

Det er rigtig tæt på Danmark, Netto, madpakkesmøring  og hverdag. 

Alligevel er det både et andet land og en anden verden, vi træder ind i, da vi åbner døren til det store værelse med udsigt over havet.

En let forårsbrise kommer os i møde fra vinduerne, og duften af saltvand blander sig
med den lyse maritime indretning. Pligterne føles meget langt væk, og foran os venter et helt døgns spa-oplevelser og selvforkælelse.

Vi starter med at lægge os i de udendørs varme bade med en storslået udsigt over havet. Vi lader kroppene omsluttes af det varme vand, mens vi helt asketisk spiser et fint grønt æble, alt imens eftermiddagen går på hæld.  Sådan sidder vi og mærker nuets nærhed og hinanden.

Det eneste, man kan stresse over på Ystad Salsjøbad, er, at der er så mange bade og saunaoplevelser, man kan afprøve, og vi har lyst til det hele. Inden vi skal spise, når vi da også et glas champagne på hotellets æstetiske første sal, der huser et grandiost meditationsrum med store lækre massagesenge og åben pejs, mens meditationsmusik fylder os med en stille ro.

Således opladet gæster vi restauranten, der byder på en sublim middag. Vi vælger vinmenuen, der er kyndigt og spændende sammensat.  Der er tænkt helhed i både menu og service, og vi føler os i rigtig godt selskab.

Næste dag har vi bestilt tid til at afprøve hotellets nyeste spa-oplevelse – the creek experience. Det er en rejse ind i spa-heaven. 

Turen starter med, at man føres igennem et regnskovsagtigt område, hvor vandet sagte risler ned ad væggene, der er beplantet med frodige bregner. Det lyder måske corny, men det virker.

En spa-guide fører os herefter igennem dampbade, sauna og et tyrkisk hamam-bad. Dette efterfølges af healende mudderbad med mineraler og afsluttes efter brusning med aromaterapi.

To timer i alt varer denne rejse, og den er perfekt afstemt  i tempo og  oplevelser. Vi kommer ud derfra som genfødte og forstår ikke helt, hvad der skete – bare at det var det værd, og vi vil tilbage igen!

En rejse væk fra hverdagen behøver ikke foretages langt væk. Det er oplevelsen, der gør det, og Ystad Saltsjöbad forstår at sammensætte helstøbte oplevelser, så krop og sjæl forenes i luksus og harmoni.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx