Af I samarbejde med Lonely Planet - 30/04-15 06:13

GUIDE: Reykjavíks natteliv - party og penis for enhver smagGUIDE: Reykjavíks natteliv - party og penis for enhver smag

Troede du, at Island ikke har andet at byde på end varme gletsjere og vild natur? Så tro om igen. Her følger guiden til en våd nat i byen med penisgaranti.

Bildstrecke im Grossformat »

Reykjavík er kendt for sit vilde og skønne natteliv. Det kaldes djammið (betyder at gå i byen), og det er vildest i weekenderne: mange caféer og bistroer omdannes til larmende barer med masser af øl i skøn forening med de regulære barer og natklubber. Men det er ikke mængden af drikkesteder, der gør nattelivet i Reykjavík specielt – det er folks skæve energi.

Som alle erfarne udi byernes natteliv ved, skal man varme op for ikke at blive skadet. Start aftnen på Kaldi mens du stadig kan kende en kvalitetsøl. Et cool, afslappet sted med blandede stole og blågrønne bænke plus en populær gård til rygere; de har deres udvalg af mikrobryggede øl, som ikke fås andre steder. Og alle kan spille på klaveret.
Andre populære steder er cafeen Laundromat og den stemningsfyldte bar Dillon med rockmusik, øl, fuldskæg og enkelte flyvende flasker.

Stedet for de smarte

Kaffibarinn er en af de smarteste barer i Reykjavík: Kaffibarinn. Den spillede en stor rolle i kultfilmen 101 Reykjavík (2000), og i weekender er her så pakket, at man måske skal være kendt eller meget fremme i skoene for at komme ind.

Kaffibarinn kan kendes på symbolet for London Underground over døren.

Test dine smagsløg med thailandsk som tam
Test dine smagsløg med thailandsk som tam

Her danser man

Kiki er egentlig en bar for homoseksuelle, men også stedet man går hen og danser, da meget af nattelivet i Reykjavík ellers handler om at drikke, ikke om at danse. Hvis du kan mase dig ind under flamingo-skiltet og forbi de regnbuestribede tagplader på muren, finder du et af de bedste dansegulve i Reykjavík.

Penisser i alle størrelser

Efter en vild nat i byen kan du pleje tømmermændene under et besøg på Islandsk Fallosmuseum, der har en kæmpe samling penisser. Her kan man se 283 forskellige af slagsen i alle mulige former og størrelser fra alle islandske pattedyr og andre. Af dem som har leveret bidrag kan nævnes kaskelothvaler, en isbjørn, flere små mus, det islandske håndboldlandshold, som har fået lavet en sølvafstøbning af deres ædle del, og den afdøde bjergbestiger Páll Arason – og den er sin naturlige form! Historien om, hvordan Det Islandske Fallologiske Museum fik den ædle del fra Páll Arason er skildret i den skæve dokumentarfilm The Final Member (2012). Fem andre donorer har allerede lovet at donere en del af deres manddom (de underskrevne kontrakter hænger på væggen). Var det noget?

LISTE: 5 fantastiske hoteller under jordens overflade
LISTE: 5 fantastiske hoteller under jordens overflade

Mad til tømmermænd

Stemningen på Prikið er en blanding af diner og saloon, selvom der nogle gange danses til ud på de små timer. Hvis du stadig står op og skal have lidt grillmad at gå hjem på, så gør som de lokale og køb en burger eller den populære morgenmad ‘hangover killer’. Eller vælg amerikansk burgerkultur på Hamborgara Búllan, ligesom Russell Crowe gjorde det under sine filmoptagelser i byen i 2012.

Byens bedste hotdogs

Islændinge vil sværge på, at du får byens bedste hotdogs hos Bæjarins Beztu, en pølsevogn tæt ved havnen (Bill Clinton har også været her). Sig de magiske ord ‘Eina með öllu’ (‘En med det hele’), så får du den populære hotdog med sød sennep og sprøde løg.


LÆS OGSÅ: LISTE: Her er verdens længste flyrejser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx