Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 16/01-14 20:36

5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt

Det kan være en jungle at vælge det helt rette krydstogt. Der er et hav af muligheder, men med en enkel tjekliste er du godt på vej til søs.

storybild

Jo større et krydstogtskib du vælger, jo større chance er der for at undgå søsyge. (Billede: AP)

Det kan være en større mission at finde det helt rette krydstogt, for der er mange muligheder på markedet. Men hvis du er opmærksom på nogle enkelte faktorer, er du kommet et godt stykke ad vejen. Her er fem overvejelser, du bør gør dig, før du booker dit cruise. Så er der chance for at ramme plet. 


Hvad får jeg for pengene?

Ligesom hoteller kommer krydstogter i en bred vifte af priser og tilsvarende luksus. Vær opmærksom på, hvad du ønsker af dit krydstogt, og hvornår du vil af sted. Priserne svinger betydeligt afhængigt af sæsonen, så vær fleksibel med tidspunktet, hvis du har muligheden. Det bliver billigere. Vær også sikker på, hvad du betaler for. Den pris, du ser i reklamer, er oftest for den mindste kahyt uden vindue mod havet, og mange restauranter lægger også en pris oveni for mad og drikkevarer, mens det på andre krydstogter er inkluderet i prisen. 


Hvor vigtig er maden?

Middagene har altid været en stor del af en krydstogt-oplevelse, og mange linjer bryster sig af deres udvalg af restauranter. Nogle fokuserer på køkkenet og kan præsentere stjernekokke, mens andre restauranter er mere gastronomisk nede på jorden.


Fest og farver eller fred og ro?

Krydstogtskibe bliver hele tiden større med plads til flere passagerer om bord, og i dag kan nogle skibe rumme næsten dobbelt så mange gæster som de største skibe for et årti siden. Du behøver dog ikke at mænge dig med flere tusinde andre gæster på dit krydstogt, for der findes masser af mindre skibe. Men jo større skibet er, jo flere muligheder giver det i form af spisesteder og underholdning, og de store krydstogter er ofte billigere end dem på de mindre skibe.

Jeans eller kjole og hvidt?

Dresscoden på havet varierer fra krydstogt til krydstogt. Ønsker du at holde det super afslappet, eller skal det være mere formelt? Det er en god idé at undersøge, inden du booker et krydstogt, da jeans nogle steder er godkendt, mens andre skibe har mere formelle aftenener med jakkesæt og kjoler. 


Bliver jeg søsyg?

Moderne krydstogtskibe er – takket være ny teknologi – bygget til at ligge mere stabilt end for et par årtier siden. Vejrudsigterne er også blevet skarpere, så kaptajnen ved, om der er dårligt vejr forude, som han kan sejle udenom. Men havet er stadig uforudsigeligt, så gå efter et af de større skibe, som er mere stabile, eller vælg et krydstogt i roligere farvand, hvis du har tendens til søsyge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx