Af - 14/03-14 10:28; Opdateret: 14/03-14 10:44

Kombinér ski- og solferie på toppen af ØstrigKombinér ski- og solferie på toppen af Østrig

Hvis du elsker Østrig for den hyggelige lokale stemning, men stadig vil have en skioplevelse, der giver sug i maven, så er gletcheren Kitzsteinhorn et godt bud

storybild

Zell am See i Salzburgerland byder både på spa og fantastiske skioplevelser (Billede: Polfoto)

Det kræver lidt mod at stå på toppen af en gletcher, 3029 meter over havets overflade, kun med et gennemsigtigt metalgitter under fødderne. Men når man først har vovet sig ud over kanten, og kan kigge ned ad et kæmpe, snedækket bjerg, med solen varmende i ansigtet, er det en fantastisk oplevelse.

Udkigsposten, der er det højeste punkt i Salzburgerland, er en af de smukkeste naturoplevelser i området, hvis man altså ikke har for meget højdeskræk. En ren Milka-reklame.

Det her vil danskere IKKE se på ferien
Det her vil danskere IKKE se på ferien

På toppen af gletcheren Kitzsteinhorn, i byen Zell am See i Østrig, kan man løbe alpint skiløb, og stå på snowboard i overvældende, naturskønne omgivelser.

Udsigten over Østrigs højeste bjergtinder tager pusten fra en – det sidste luft man har tilbage i de ekstreme højder. Her kan man spise frokost i restauranten, med den bedste udsigt i Salzburgerland, og i biografen ved siden af, kan man se en film om gletcheren og de storslåede bjerge.

Dette er sommerens store trend på charterferien
Dette er sommerens store trend på charterferien

Gletcheren byder på lange, brede pister, der er perfekte til den rutinerede skiløber eller snowboarder. Det er fristende at holde flere pauser, for det er svært at få øjnene fra udsigten, der er allerbedst tidligt om morgenen, når der endnu ikke er for mange på pisterne.

Selve skiområdet – der i øvrigt ikke er det eneste i Zell am See – ligger en anelse længere nede, end den smukke bjergtop, som byder på et væld af muligheder for sjove sneoplevelser. I en kæmpe iglo, der er bygget med udsigt over bjergene, og med indbydende solvogne foran, kan man gå ind og bestille en lækker cocktail med vennerne, og se den imponerende snebygning, der blandt andet huser en bil og en stor – dog kunstig – pejs.

Både sorte, røde og blå pister tiltrækker skiløbere, og der er også mulighed for at afprøve 'funparken' hvis man er en af de mange legesyge snowboardere.

Cruise kan både byde på romantik, action, kultur og spa
Cruise kan både byde på romantik, action, kultur og spa

For at komme fra bunden af byen, Kaprun i Zell am See, skal man med den nyrenoverede Porche-gondol, der kører op til pisterne, og de mange hyggelige barer og restauranter, hvor man kan drikke Weissbier og spise Apfelstrudel mellem skiturene. Turen med gondol-liften op ad bjerget, er en oplevelse i sig selv. I øvrigt den samme tur, hvis man skal på en af de fantastiske bjergvandringer om sommeren.

Zell am See er en hyggelig by, der ligger ned til en kæmpe sø, med bjerge i baggrunde. Idyllen vil ingen ende tage, når man kommer ned fra bjerget og gerne vil se solnedgangen over søen, der forsvinder bag bjergene. Medmindre man er til hyggelig afterski-stemning på den lokale bar, som de trods alt også er temmelig gode til i Østrig.

Metroxpress var inviteret af Salzburgerland, Zell am See - Kaprun og Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx