Af Anders Stoustrup - 30/10-14 07:48; Opdateret: 30/10-14 08:02

Skattejagt på BornholmSkattejagt på Bornholm

Geocaching er digital skattejagt med GPS, og det er en fantastisk måde at komme ud i naturen og opleve steder, man ellers næppe ville finde på at opsøge.

storybild

Geosearching er en helt ny form for skattejagt. (Billede: Anders Stoustrup)

Geocaching har gået sin sejrsgang de seneste år, og rundt om i verden ligger nu knap 2,5 millioner officielle skatte – eller cacher som de også kaldes – og venter på at blive fundet.

Spændingen ved at søge efter skattene er dog kun en lille del af legen. For geocaching er også det perfekte påskud for at udforske nye steder. Typisk får man endda en masse information med i købet.

Det er disse skatte gode eksempler på, og tilsammen viser de den bornholmske natur fra sin smukkeste side.

De tyske turister strømmede til Danmark i sensommeren
De tyske turister strømmede til Danmark i sensommeren

Bastamose (Kode: GC19K2V)

Bastemose er et af Bornholms mest oversete naturområder. Her fører små gangbroer rundt i mosen, hvor åkander blomstrer og siv svajer i vinden.

Fuglelivet er særdeles rigt, og ofte ses rørhøge svæve lavt over sivene. Skatten er en kæde-skat. Det betyder, at du skal løse en let opgave og finde et par mindre skatte, før du har koordinaterne til den endelige skat.

Skarnbassen i Svartingedalen (Kode: GC2GE9W)

Svartingedalen er først for nyligt blevet åbnet for offentligheden. Fra parkeringspladsen fører stien ned gennem en smal sprækkedal med dramatiske klippevægge på begge sider.

Men snart flader landskabet ud, og man bevæger sig ind gennem et vildt område med overgroet skovbund og store kampesten, inden man når frem til området med skatten.

Hemsedal – paradis på ski
Hemsedal – paradis på ski

Hammerhavnen (Kode: GC3P5VJ)

Frem til 1974 blev granit fra det nærliggende stenbrud udskibet fra Hammerhavn ved Bornholms nordligste spids. Før det fungerede havnen som anløbsplads for borgen Hammershus, der knejser over området fra sin klippetop.

I dag er det dog først og fremmest lystsejlere og vandrere, der finder vej til dette hjørne af øen, der gemmer på en fin lille skat nær det gamle fyrtårn.


LÆS OGSÅ: 5 billige feriesteder ved vandet

LÆS OGSÅ: 5 billige feriesteder ved vandet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx