Af Trivago - 10/04-15 12:13; Opdateret: 13/04-15 17:27

Anderledes rejseoplevelse: Tjek ind på \Anderledes rejseoplevelse: Tjek ind på "bådtel"

Der er bare et eller andet ved vandet, der gør, at man kommer ekstra ned i gear på ferien. Og hvem siger, man ikke kan kombinere storbyens komfort og høje puls med det afslappende ferieliv på en båd?

storybild

(Billede: Trivago)

Hvorfor ikke tjekke ind på en båd, fremfor et almindeligt hotel, næste gang du skal ud at rejse? Du kan finde bådteller (boatels på engelsk) i de fleste europæiske storbyer. Vær dog opmærksom på, at værelserne kan være små. Den autentiske charme og bølgernes vuggen gør det dog op for den manglende plads, hvis du spørger os.

Smukke europæiske dale
Smukke europæiske dale

GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser
GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser

Hotelprissammenligningsiden www.trivago.dk har samlet en oversigt over 9 skønne bådteller, som inspiration til din næste storbyferie. Så let ankeret og kom afsted!

Botel Marina (Rijeka, Kroatien)

Botel Marina ligger centralt i den Kroatiske havneby, Rijeka. Bådtellet har bar, restaurant, fitnessrum og soldæk. Værelserne er små og simple, men det er heller ikke her, du skal bruge al din tid. Selve Rijaka er en traditionel, industriel havneby, som dog også har sin charme bl.a. fra det udbredte studiemiljø og et godt udvalg af teatre og gallerier. Rijaka er desuden en ideelt udgangspunkt for at udforske de kroatiske øer, som er paradis om sommeren med deres smukke, hvide sandstrande. En sjov lille detalje er, at båden blev bygget i Frederikshavn i 1936 under navnet ”Kronprinsessan Ingrid”. I 1969 kom hun til Serbien, hvor hun spillede en vigtig rolle i at forbinde øerne til fastlandet. I 2005 blev båden købt af Kušeta-familien, som forvandlede den til hotel.

CPH Living (København, Danmark)

CPH Living er udstyret med store vinduer, som gør det muligt at nyde udsigten til Københavns kanal ligegyldigt, hvor du befinder dig på hotellet. Soldækket er indrettet med stole, solsen-ge, planter og en fantastisk panoramaudsigt til bl.a. Den Sorte Diamant, Langebro og byens smukke tårne og spir. Havnebadet på Islands Brygge ligger under 5 minutters gang fra hotellet, så der er rig mulighed for en morgendukkert inden dagen går i gang. Formiddagen kan du bru-ge på at nyde stemningen og livet på Christianhavn. Hop forbi et af de mange bagerier ved Torvegade og køb en kaffe og kage. Er vejret godt, kan bagersagerne nydes på en bænk ud til Christianshavns kanal.

Florentina Boat (Prag, Tjekkiet)

Florentina Boatel ligger ideelt i Prags 1. distrikt, også kendt som den gamle bydel, med kun fem minutters gang til den centrale plads. Værelserne har både tv samt eget toilet og bad. Er vejret godt kan man nyde udsigten over Moldaufloden fra hotellets skønne solterrasse, som er fyldt med bløde solsenge. Er du vild med historisk arkitektur og litteratur bør du lægge vejen forbi et af Prags smukke biblioteker Strahovská knihovna eller Klementinum. Førstnævnte lig-ger lige ud til Petřínské sady parken som har en fantastisk udsigt over byen fra det lille tårn, der også er kendt som Prags version af Eiffeltårnet.

Barge Boat (Brugge, Belgien)

De Barge-Boat er centralt placeret i Brügge på Gent-Brügge kanalen, som omkranser den cen-trale del af byen. Her kan du indlogere dig i små hyggelige kahytter indrettet i sømandsstil. Belgien er kendt for sin fantastiske chokolade, vafler, muslinger, fritter og øl og Brügge er det perfekte udgangspunkt for at smage alle herlighederne. Snup en to-go-vaffel på Chez Albert og shop dig tyk hos The Chocolate Line. Begge butikker ligger centralt og kan nås til fods. Øl-len kan efterfølgende indtages på et af Brügges mange bryggerier såsom De Halve Maan. Byens center består en skøn gammel middelalderby, der er på UNESCOS verdensarvsliste, og som bestemt er værd at opleve.

SunBorn (London, England)

SunBorn er et bådtel i førsteklasse og vil du have sejlerstemning kombineret med luksus, er dette stedet du skal gå til. Den firstjernede yacht ligger i Docklands, som er et område i det østlige London. Sip champagnecocktails i yachtens Sundown bar mens, du ser solen gå ned over Londons havn. Prøv f.eks. en Sail Away: En skøn kombination af vermouth, gin, hindbær og champagne. Hotellet ligger lige ved siden af Londons nyeste lufthavn, London City Airport og tyve minutter med offentlig transport fra det centrale London, hvor du kan opleve den fan-tastiske storbyatmosfære.

Amsterdam Hotelboat (Amsterdam, Holland)

Amsterdam Hotelboat ligger ideelt; tæt på hovedbanegården og i gåafstand til centrum. Væ-relserne er små og hyggelige – man sover i køjeseng og deler toilet og bad på ægte sømands-manér. Ovenpå er der et fællesområde, hvor der bl.a. serveres morgenmad. Er vejret godt kan man nyde solen og kajatmosfæren udenfor på dækket. Amsterdams nationalbibliotek, Openbare, ligger fem minutters gang fra hotellet. Indgangen er gratis, og den øverste etage tilbyder en storslået udsigt over byen. Går du over broen vest for biblioteket støder du på Hannekes Boom: En super hyggelig udendørscafe i hippiestil. Her kan du nyde udsigten over vandet og en øl fra et Amsterdams lokale bryggerier, Brouwerijhe ’t IJ.

REJSEGUIDE: 5 eventyrlige julemarkeder i Europa
REJSEGUIDE: 5 eventyrlige julemarkeder i Europa

Oase-dase: Smukke ørkenhoteller
Oase-dase: Smukke ørkenhoteller

Arkabarka (Beograd, Serbien)

Arkabarka kan nok nærmere kaldes et flydende hostel end en båd. Ikke detstomindre skal det medtages i denne guide. Hotellet ligger i et naturskønt område ved mødet mellem de to floder Sava og Danu. Morgenmaden kan nydes på dækket med udsigt til floden og parken. Om aftenen er baren åben og her er rig mulighed for at mingle med de lokale og hotellets øvrige gæster. I sommerhalvåret forvandles Beograd til en stor open-air-fest, og der er et bredt udvalg af gratis festivaller at vælge imellem. Derudover er der billigt: En halv litter fadøl kan fås for 150 dinar, hvilket svarer til en flad ti’er.

Rygerfjord (Stockholm, Sverige)

Det kan være svært at finde billige overnatningsmuligheder, når man ønsker at besøge den skønne svenske hovedstad. Rygerfjord Bådtel tilbyder små hyggelige kabiner og sovesale, som passer perfekt til dem, der rejser på et stramt budget. Vælg mellem at bo på sovesal med delt bad, eller tjek ind i kaptajnens hyggelige kabine med egen bruser, tv og sofa. Hotellet ligger ideelt i det hippe Södermalm-kvarter tæt på Gamla Stan. Gå langs den smukke vej, Monteli-usvägen, som ligger ved siden af hotellet og har en fantastisk udsigt over Ridderfjorden. Ud-forsk Gamla Stans mange hyggelige butikker og cafeer og besøg Stockholms Fotomuseum, Fo-tografiska, som har en skøn cafe med udsigt.

Eastern Comfort (Berlin, Tyskland)

Eastern Comfort er et hyggeligt familieejet hotel, som ligger Friedrichshainkvarteret på Spree-floden. Gæster har mulighed for at vælge mellem både private værelser og sovesale med delt bad, alt efter budget og præferencer. På det øverste dæk ligger Floating Lounge, som er en cafe åben for både gæster og lokale. Indtag drinks og snaks her, mens du ser solen gå ned over Berlin. Brug desuden lidt tid på at gå langt East Side Gallery, som ligger ved Mühlenstrasse, få minutters gang fra hotellet. Det åbne gade-galleri består af en over 1 km lang rest af Berlin-muren, som er udsmykket med fine motiver fra forskellige internationale kunstnere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx