Af Trivago - 27/02-15 07:00; Opdateret: 18/03-15 07:22

GUIDE: Wunderbare Tyskland - otte destinationer du skal besøgeGUIDE: Wunderbare Tyskland - otte destinationer du skal besøge

Som firedobbelte verdensmestre i fodbold og Europas stabile økonomiske og teknologiske kraftcenter må man erkende, at Tyskland kan et og andet.

storybild

Vores naboland mod syd byder også på en bred vifte af turristattraktioner, lige fra maleriske slotte til kulturelle storbyer.

Den hippe og historiske hovedstad: Berlin
Berlin har tiltrukket kreative sjæle og historieinteresserede i årevis på grund af sine 175 museer, 600 gallerier og tre operahuse. Mindesmærker og historiske monumenter med relation til Anden Verdenskrig kan findes overalt i byen. Fra Den Kolde Krigs afslutning i 1989 har hovedstaden udviklet sig til en unik og hip oase, som oser af kunst og kultur. Berlin står for en mangfoldighed som sjældent er set i nogen anden europæisk hovedstad.

Idyllisk ø-ferie: Sild
Selv om Tyskland ikke er kendt for sine øer, har de mere end 50 af slagsen, hvoraf Sild er den største. Vadehavsøen med godt 20.000 indbyggere er beliggende ud for den nordlige kyst – 30 minutters færgetur fra Danmark. Øen byder på 25 kilometer sandstrand, så der er plads nok til familier, windsurfere, nudister og besøgende med trang til at slappe af de i luksuriøse strandsaunaer.

Eventyrslottet: Neuschwanstein
Blot et par timer syd for München, i de bayerske alper,
finder man Neuschwanstein, som er inspirationskilden til slottet i Walt Disneys ’Tornerose’. Slottet blev bygget af kong Ludwig den 2., en gådefuld karakter med ekstrem hang til kulturel udvikling. Neuschwanstein nåede aldrig at blive helt færdig før kongens mystiske død, og slottet kan den dag i dag opleves, som det blev efterladt i 1886. En kort gåtur gennem skoven vil tage dig til Marienbrücke – en bro med fantastisk panoramaudsigt til slottet og de omkringliggende bjerge.

Den gendannede metropol: Dresden
Tæt på grænsen til Tjekkiet ligger Tysklands østlige perle Dresden. Byen er en livlig og alternativ metropol med imponerende bygninger og interessante museer. Sachsens hovedstad har spillet en vigtig rolle som residens for konger og fyrster. Størstedelen af byens centrum blev ødelagt under Anden Verdenskrig, og først efter genforeningen genvandt Dresden sin fremtrædende plads i Tyskland.

Havnebyen: Hamborg
Hamborg er ikke blot Tysklands næststørste by, men også landets maritime hovedsæde, som råder over Europas næststørste havn. Byen er også et knudepunkt for Tysklands største medie-virksomheder såvel som mange andre industrier. Tag en bådtur i havnen efterfulgt af et besøg på en af de mange populære restauranter med udsigt til vandet. Hamborg byder også på et farverigt natteliv og specielt området omkring Reeperbahn, som er hjemsted for mange barer, klubber, pubber og koncertsteder.

Den religiøse skønhed: Køln
Køln er landets fjerdestørste by og føde-stedet for Eau de Cologne. Den væsentligste attraktion er den smukke Køln Katedral – et gotisk bygningsværk, det tog 552 år at færdiggøre. Selv om Køln snildt kan besøges året rundt, er det kendt som et af de bedste steder at fejre karneval. Tusindvis af besøgende strømmer til gadefester og flotte paradeoptog, der finder sted hvert år i februar. Har man hang til øl, er Køln heller ikke noget dårligt valg, da byen har flere pubber pr. indbygger end nogen anden tysk by.

Vinregionen: Mosel-flodens bredder
Besøgende er ofte overraskede over at høre, at Tyskland byder på hele 13 vinregioner, hvoraf Mosel-regionen er den mest berømte. Foruden den tyske del grænser regionen op til Luxembourg og Frankrig. De tre byer, man bør stoppe ved, er Trier (Tysklands ældste by), den maleriske Koblenz og Cochem, hvor kelterne og romerne første gang fremstillede vin for over 2.000 år siden.

Den romantiske gamle by: Heidelberg
Med charmerende og naturskønne omgivelser langs floden Neckar ligger idylliske Heidelberg. Den traditionelle gamle bydel, også kendt som Altstadt, fører direkte til ruinerne af Heidelberg Slot. Det store renæssanceslot, med en halv million besøgende årligt, har en fantastisk udsigt over byen. Derudover kan man se slottets ‘Grosses Fass’, som er en 219.000 liter stor vintønde.

LÆS OGSÅ: Oase-dase: Smukke ørkenhoteller

LÆS OGSÅ: Verdens lækreste poolbarer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx