Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 30/01-14 21:03

Tre grunde til at tage en weekend til MadridTre grunde til at tage en weekend til Madrid

Madrid bliver ofte forbigået, når der anbefales weekend-rejser til europæiske storbyer. Det er synd, da byens kulturelle og gastronomiske tilbud overgår mange af de mere kendte rejsemål Anette rasmussen

storybild

De gamle bygninger i Madrid er pittoreske. (Billede: AP)

Europas største marked
Hver søndag ved nitiden slår sælgere små 4.000 boder op på Ribera de Curtidores og de tilhørende gader. El Rastro er det største marked i Europa, og her kan du få alt lige fra kuriøse antikviteter, håndlavede smykker og kopi-mærkevarer til gamle lp’er, slidte tegneserier og bizart secondhandtøj.

Gran Canaria er danskernes paradis
Gran Canaria er danskernes paradis

Markedets navn stammer fra 1700-tallet, da slagtekvæg blev slæbt ned ad bakken og efterlod en rest (rastro) af flydende blod på gaden. For mange madrilenere er det dog først, når markedet lukker ved tretiden, at El Rastros fulde potentiale kommer til sin ret. Så er det nemlig tid til at besøge den nærmeste bar for at nyde øl, vermouth og tapas. Besøg eventuelt Los Caracoles på Calle de Toledo og nyd deres lovpriste specialitet med snegle.

Find din favorit blandt De syv Kanariske Øer
Find din favorit blandt De syv Kanariske Øer

Udflugt i det grønne
En gåtur gennem El Retiro-parken er et ritual for mange familier søndag formiddag. Børnene hygger sig på legepladserne, mens forældrene nyder en frokost i det grønne.

3 gode grunde til at besøge Milano
3 gode grunde til at besøge Milano

Den omkringliggende storby synes lige pludselig langt væk, og du kan slentre rundt i den 120 hektar store park og nyde stilheden samt imponerende statuer og springvand. Gå ikke glip af den store sø i midten af parken med monumentet af Alfonso den 12., hvor du kan leje en robåd og nyde vejret med fødderne i det kølige vand. Hvis vejret er dertil.

Tag på kulinarisk ferie på Tenerife
Tag på kulinarisk ferie på Tenerife

Gourmetmarkedet
Da Mercado de San Miguel blev indviet i 1916, var kunderne simple arbejdere af laveste sociale klasse. Både inde i støbejernsbygningen og udenfor stod boder hulter til bulter med mangelfulde sundhedsforhold. I 2008 fik madmarkedet en ansigtsløftning, der varslede en ny målgruppe. Med vagt ved døren og elegant glasfacade i den smukke bygning tiltrækkes nu de velstillede borgere, der ikke kigger på regningen, når fødevarerne langes over disken. Markedet rummer også mini-restauranter, hvor især champagne- og østersbaren Daniel Sorlut er et besøg værd.

Velkommen til det turistede Tenerife
Velkommen til det turistede Tenerife

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx