Af Trivago - 19/11-15 09:20

Klar på skiferie? Her er 5 alternative destinationerKlar på skiferie? Her er 5 alternative destinationer

Vinteren er snart over os, og det betyder sne og sol – helst med ski eller snowboard under fødderne. Og hvis der er råd til det; hotel med spa og pejs, når man skal slappe af efter en lang dag i sneen.

storybild

Skiferien er dog sjældent en billig fornøjelse. Med transport, skipas og evt. leje af udstyr kan det være svært at finde luft i budgettet til lækkert hotel. Dette gør sig især gældende for de populære destinationer i lande som Norge, Sverige og Østrig. Men fortvivl ikke; hotelsøgesiden www.trivago.dk har samlet en guide til fem skønne og ikke mindst billige destinationer, som kun de lokale kender til (næsten).

Tyskland – Zugspitze Garmisch

Om området
Tyskland er uden tvivl billigere end sine sydlige naboer, Schweitz og Østrig, når det kommer til skiferie. Sus ned af de tyske alper og skyld efterfølgende oplevelsen ned med solid tysk mad og billig Bayersk øl. De sydtyske skidestinationer omfatter bl.a. Zugspitze Garmish, som er Tysklands højest liggende skiressort. Områdets samlede pister udgør en længde på 40 km. Sæsonen starter i begyndelsen af december og løber frem til april.

Alternative oplevelser
Kombiner turen med et eventyrligt indslag. Besøg Neuschwanstein Slot, der har været inspirationskilde for flere af Disneys slotte. Tag f.eks. et ekstra kig på filmene om Askepot og Tornerose og se, om du ikke kan spotte ligheden mellem tegnefilmsslottene og det smukke gamle bayerske slot.

Transport
Pak bilen og kør hele vejen. Turen tager ca. 14 timer. Alternativt kan du flyve til eller Innsbruck og derefter tage tog, bus eller bil til Garmisch. Austrian Airlines flyver direkte til Innsbruck fra København og Billund.

Hotel
Hotellerne i Garmisch har en årlig gennemsnitspris på 944 kr. for to personer i dobbeltværelse. Se hoteller i Garmisch her.

Slovakiet – Tatranská Lomnica

Om området
Tatranská Lomnica ligger i Tatrabjergene i det nordlige Slovakiet og tilbyder snedækkede pister fra starten af december og frem til den første maj. Områdets samlede pistelængde udgør lidt over 12 km, og er fordelt på alle sværhedsgrader. Hvis du trænger til lidt afveksling kan du på en halv times kørsel nå Strbske Pleso, som tilbyder mere milde røde og blå pister med en samlet længde på 9 km. De to byer er også forbundet med tog.

Alternative oplevelser
Lomnický štít, som ligger ved Tatranská Lomnica, er Slovakiets næsthøjeste bjerg. Det er ikke muligt at stå på ski ned af den øverste del af bjerget, men du kan tage en svævebane herop. Drik en kop kaffe eller et glas vin i cafeen og nyd den betagende udsigt over bjergområdet i 2634 meters højde.

GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser
GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser

Transport
Flyv til Poprad eller Krakov og tag derefter bus eller bil. Køreturen tager ca. 20 minutter fra Poprad og 3 timer fra Krakow. Du kan også køre hele vejen fra Danmark på ca. 16 timer.

Hotel
Hotellerne i Tatranská Lomnica har en årlig gennemsnitspris på 402 kr. for to personer i dobbeltværelse. Se hoteller i Tatranská Lomnica her.

Frankrig – Les Rousses

Om området
Frankrig tilbyder mange andre skidestinationer end blot Val Thorens, Tignes og de øvrige alpeklassikere. Prøv at besøge Les Rousses i Jura bjergene, som ligger i den nordlige del af alperne nær grænsen til Schweitz. Skiområdet udgør en del af en nationalpark, og er et ideelt rejsemål for dig der søger naturskønne omgivelser, bløde bakker og færre turister. Les Rousses er især godt for nybegyndere da over halvdelen af pisterne er blå og grønne. Sæsonen starter i midten af december og slutter i starten af april. Pisterne udgør samlet set 44 km.

Alternative oplevelser
Tag på en kort storbyferie til Geneve i Schweitz og besøg dermed to lande i samme hug. Geneve er en fantastisk by fuld af seværdigheder. Se det imponerende springvand ”Jet d’Eau”, den hyggelige gamle by og det snørklede kvarter ”des Grottes”. Geneve ligger blot 45 km fra Les Rousses og kan nås på en time med tog/bus eller bil.

Transport
Flyv til Geneve og lej en bil eller tag tog/bus til Les Rousses. Både Norwegian og Easyjet har direkte forbindelser mellem København og Geneve. Fra Billund kan du flyve med Air France via Paris. Det er også muligt at køre hele vejen. Regn med en samlet køretid på 15-16 timer fra Danmark.

Hotel
Hotellerne i Les Rousses har en årlig gennemsnitspris på 707 kr. for to personer i dobbeltværelse. Se hoteller i Les Rousses her.

Tjekkiet – Špičák Železná Ruda

Om området
Špičák er et lille skiområde i Železná Ruda, som ligger i den sydvestlige del af Tjekkiet. Her er perfekt for dig, som er vild med Špindlerův Mlýn og de billige tjekkiske priser. Špičák er et hyggeligt lille skisportssted med en samlet pistelængde på 8 km fordelt på blå, røde og sorte pister. Her er også en snowpark, med forskellige jumps, mailboxes og jibs, til at lave stunts og hop. Langrendsløbere kan benytte sig af den velholdte 10 kilometer lange langrendsrute. Sæsonen begynder midt i december og slutter sidst i marts.

Alternative oplevelser
Tjekket er et land, som er kendt for deres gode og billige øl. Besøg hotel Belvedér, som ligger centralt i byen og smag deres skønne, hjemmebryggede øl.

Transport
Pak bilen og kør hertil på ca. 13 timer. Eller flyv til Prag og lej en bil og kør hertil på 2 timer og 20 minutter.

Hotel
De gennemsnitlige hotelpriser i Zelezná Ruda ligger på 360 kr. for to personer i dobbelværelse. Til sammenligning ligger de gennemsnitlige hotelpriser på 523 kr. i Špindleruv Mlýn. Se hoteller i Špičák og Zelezná Ruda her.

Finland – Rukatunturi

Om området
Skiområdet Rukatunturi ligger 25 km fra byen Kuusamo. Her kan du stå på ski i 200 ud af årets 356 dage, da skisæsonen allerede starter midt i oktober og først slutter i maj. Rukatunturi har 34 pister, hvoraf 30 er lyst op. Samlet set udgør alpinpisterne en længde på 20 km. Den længste piste løber over 1,3 km, og flere af pisterne er udstyrede med skikanoner. Hvis du bliver træt af alpinskiløb kan du kælke, stå på skøjter, langrend og meget andet.

Alternative oplevelser
Med lidt held kan du spotte det magiske nordlys. Sæsonen går fra midten af august til midten af april, og vinterferien er derfor et ideelt tidspunkt for lidt himmelkiggeri i de finske bjerge. Pak en kurv med uldtæpper, varmedunke samt litervis af varm kakao og tag en tur til Juhannuskallio observationstårnet for at se det smukke naturfænomen.

Transport
Flyv med Finnair til Kuusamo via Helsinki. Turen fra København kan klares på 3½ time inkl. mellemlanding. Fra Billund kan du flyve via. Oslo og Helsinki.

Hotel
Hotellerne i Kuusamo har en årlig gennemsnitspris på 848 kr. for to personer i dobbeltværelse. Se hoteller i Kuusamo her.

Guide: Tjek ind i en fængselscelle
Guide: Tjek ind i en fængselscelle

Smukke europæiske dale
Smukke europæiske dale

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx