Af Caroline Meldgaard/Børn i Byen - 20/03-15 07:00

Bider laksen mon på? – tag børnene med   på fisketur i det svenske landskabBider laksen mon på? – tag børnene med på fisketur i det svenske landskab

Når man ved, at der er laks i søen, så er det svært at holde sig helt i ro. Vi tog ungerne med på fisketur i en svensk skov.

storybild

Fisketur. Når man ved, at der er laks i søen, så er det svært at holde sig helt i ro. Vi tog ungerne med på fisketur i en svensk skov.

Det er tidlig morgen, og tågen ligger som en blød dyne over Hjärtanässjön i Småland.
Vi forsøger at skimte søbredden på den anden side, men forgæves. Vi er helt indhyllet i den tætte kølige dis, som også dæmper lydene, så vi nærmest optræder i et mimespil.

GUIDE: På norsk natureventyr med børnene
GUIDE: På norsk natureventyr med børnene

Børnene springer næsten lydløst i den bløde mos på stenene mellem bådebroerne, som med mellemrum stikker ud i søen. Vi vælger bro og skuer. For vi ved, de er derude, regnbuelaksene, aborrerne, ørrederne.

Inden nogen fisk kan bide på, må børnene være bidt af fiskeriet. At fiske kræver stamina, særligt i børnehøjde. Tålmodighed og ro.

Voksne hænder arbejder. Fiskeknuder og stram line. Ungerne kigger og lærer. De skal lære at kaste, og det går faktisk nemt.

På ski med ungerne: Drop ambitionerne
På ski med ungerne: Drop ambitionerne

Pludselig er de bidt. Særligt måske, fordi der i begyndelsen er ret mange bid på krogen. Godt nok ikke af aborrer eller regnbuelaks, men af søbund og grene.
Første bro giver ikke held til fiskestangen, så vi går videre rundt langs søbredden og vælger en ny bro. Timerne går. Børnene holder små pauser fra fiskeriet og leger ved stenene. De bygger dæmninger og små broer. Dagen er lang, roen sniger sig ind, og der er helt helt stille. Tålmodigheden trænes, og skoven lægger sine arme om os. Linen kastes ud. Der trækkes ind. Hånden kører hurtigt rundt med fiskehjulet. Blinket bliver kastet ud igen. Og igen. Så hænger to snører sammen, og miseren må redes ud. Små og store kaster ud igen.

Pludselig rykker det. Søbund kan ikke rykke på den måde. Der må være bid. Der ER bid.

Sportsmekka for hele familien
Sportsmekka for hele familien

Hurtigt tager de mest erfarne hænder fat om stang og hjul for at lande fisken sikkert. Børnene hujer. Hopper. De voksne taler meget og hurtigt. Og griner fjoget. Det er så vildt at fange en fisk. Vores helt egen kæmpe store fisk. Og er det endda en regnbuelaks. Vi er lykkelige midt i skovens ro.

Al tåge er lettet, solen skinner på alle måder, og fisken lægges på køl. Den skal fryse et par døgn, før den må spises, så i mellemtiden må fangsten fejres med pølser stegt over bål.

Sri Lanka er perfekt til eksotiske rejser med børn
Sri Lanka er perfekt til eksotiske rejser med børn

Børn i Byen var inviteret til Ryssby i Småland af www.visitsweden.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx