Af Trivago - 22/11-16 19:05

Guide: Jul i LeipzigGuide: Jul i Leipzig

Trivago har lavet en guide til de tyske julemarkeder, så du kan læne dig tilbage og hygge dig med Kartoffelpuffer og Gluhwein, hvis du besøger vores naboland i juletiden.

Bildstrecke im Grossformat »
Når du ankommer til Leipzigs hovedbanegård, bliver du mødt af et imponerende syn. Arealmæssigt er det den største hovedbanegård i Europa, og i december er stationens 83.460 kvadratmeter pyntet op i dens fineste julebling. Færdiggør din julegaveshopping i en af shoppingcenterets140 butikker som er indbygget i hovedbanegården. Fra hovedbanegården går du til Leipzig hovedjulemarked på 10 minutter (med metroen tager det et minut). Her bliver du mødt af en duft af Glühwein (tyskernes version af gløgg), og en masse forskellige boder, som sælger mad og håndværk. Leipzigs julemarked holder åbent frem til 23. december Tag videre forbi den gamle børs, som også har en lille plads, Naschmarkt, med et hyggeligt lille julemarked. Derefter går du videre til Augustusplads, hvor du kan tage op i Panorama Tower, som tilbyder en fantastisk udsigt fra 29. etage. Tilbage på jorden kan du besøge det finske julemarked på Augustusplads, som bl.a. sælger laks stegt over bål og finsk glögi. Bliver det for koldt udenfor, kan du besøge det indendørs julemarked i kulturhallen Werk2, som ligger 4 kilometer syd for byens centrum. Julemarkederne sælger primært forskellige håndværk, såsom træudsnit og julepynt. Shop amok i hjemmestrikkede vanter og halstørklæder samt lædervarer og julestjerner, der fungerer som lamper. Den tyske gløgg (gluhwein) til ca. 3-4 euro er selvfølgelig et must. Drikken serveres i kopper, som bliver speciallavet til hvert års julemarked. Alle boder har deres eget design af kopper. Smag også feuerzangenbowle. Drikken laves ved at sætte ild til en romvædet sukkertop, som smelter ned i Glühwein. Leipzigs julemarkeder bugner af mange forskellige delikatesser, salte og søde, som du kan bruge en hel dag på at udforske. Peberkager er populære, og de bliver dekoreret med små beskeder, så de kan gives som gave til din Liebschen. Stollen er et andet typisk tysk bagværk. Kagen er meget tæt i konsistensen og kan fås med mandler og rosiner. Prøv også Kartoffelpuffer, som er friturestegt røsti, der serveres med æblemos eller cremefraiche dressing. B&B Hotel Leipzig-City er et prisvenligt hotel, som ligger lige mellem Leipzig markedsplads, hovedbanegården og Augustusplads. B&B hotellet tilbyder simpel og komfortabel overnatning i prisvenlige værelser. Det er muligt at tjekke ind selv via automaterne, som er opstillede i receptionen. Læs mere om hotellet og sammenlign priser på trivago Steigenberger Grandhotel Handelshof Leipzig er et femstjernet hotel, som ligger ideelt placeret ved siden af den store markedsplads, hvor Leipzigs hovedjulemarked ligger. Hotellet har fitnessrum og spaafdeling, hvor gæster kan slappe af i sauna og dampbad. Besøg også hotellets brasserie og bar, hvor du dagligt kan nyde afternoon tea. Læs mere om hotellet og se priser på trivago

Alle tyske storbyer byder på fantastiske julemarkeder i december. En af dem er Leipzig. I samarbejde med hotelsøgesiden Trivago har vi samlet en guide til den østtyske by, som tilbyder en bred vifte af julemarkeder, der stammer helt tilbage fra 1458.

LISTE: Oplev 5 af verdens mest spektakulære pools
LISTE: Oplev 5 af verdens mest spektakulære pools

Klik dig gennem galleriet og se billederne fra de hyggelige julemarkeder.


LÆS OGSÅ: LISTE: 5 luksuriøse slotshoteller i Storbritannien

LÆS OGSÅ: Syv billige luksushoteller i Europa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx