Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 20/03-14 23:15

Svøm med legesyge delfiner i EilatSvøm med legesyge delfiner i Eilat

Landet er velkendt for kulturelle oplevelser. Men i Eilat ved Rødehavet kan du foruden solbadning også svømme med delfiner i unikke omgivelser.

storybild

Kontakten mellem delfintrænerne og delfinerne er rørende. (Billede: Anette Rasmussen)

- Gad vide, om det virkelig er muligt at svømme med delfiner? Det er måske bare et publicity stunt for at få os til at betale entré, siger den hipster-lignende fyr til sin kæreste.

Jeg befinder mig ved indgangen til Eilats Dolphin Reef. Den lille strand er kendt for at være et af de bedste steder i verden at svømme med delfiner, men jeg må indrømme, at hipsterens bemærkning også har strejfet mine tanker.

Bemærkningen bliver dog øjeblikkeligt gjort til skamme, da jeg træder ud på stranden og efterfølgende bevæger mig rundt blandt solbadende gæster i det gyldne sand.

For enden af stranden strækker lange træbroer sig ud i vandet, og herfra er delfinernes legesyge tilstedeværelse ganske tydelig. Blandt snorklende turister svømmer otte bottlenose-delfiner.

Nogle bevæger sig graciøst rundt, andre hopper af og til op af vandet, mens enkelte af disse, efter sigende, intelligente dyr giver indtryk af at være i fuld gang med et væddeløb under vandet.

Fra træbroerne opleves delfinerne i deres naturlige habitat. I hvert fald så naturligt som det næsten kan blive, da de har friheden til at bevæge sig ud på åbent hav.

Dog er delfinerne opvokset i fangenskab, og deres tilknytning til Dolphin Reefs trygge omgivelser betyder, at tanken om ubegrænset frihed nok lyder bedre, end den er i praksis.

Og den tætte forbindelse til området og ikke mindst til delfintrænerne er både lysende klar og rørende, når delfinerne lader sig kysse og kærtegne med bugen i vejret.

En lignende samhørighed er svær at få som turist, men jeg prøver da aktivt ved at snorkle blandt delfinerne.
Kun et begrænset antal kan være i vandet på samme tid, og det er forbudt at række ud eller røre dem.

Al form for interaktion er på delfinernes betingelser, men følelsen af blot at befinde sig i deres verden er ubeskrivelig og kan varmt anbefales.

LÆS OGSÅ: Tre fede oplevelser 411 meter under havets overflade

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx