Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 22/05-14 23:00

Tag på øhop i den danske sommerTag på øhop i den danske sommer

Ikke meget slår det danske forår og den danske sommer, så brug ferien eller en weekend på at tage på opdagelse på de danske øer.

storybild

Samsø har nogle af Danmarks bedste strande. (Billede: Christian Juhl)

Samsø – en gourmetdestination

Med et klima, der avler unikke råvarer – for eksempel de berømte Samsø-kartofler og -asparges – er Samsø blevet en af Danmarks gourmet-destinationer. Øen har optrådt i det populære britiske madprogram ‘River Cottage’. Samsø Perlen, der både er hotel og restaurant ved færgelejet i Sælvig, serverer dansk-fransk gourmetmad med øens råvarer.

Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde
Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde

Steen, der står for køkkenet, har før været køkkenchef på Hotel D’Angleterre i Købehavn. Besøg også hotellet og restauranten Ilse Made med Samsøs bedste udsigt. Det er stedet, som folkene fra ‘River Cottage’ har forelsket sig i og lavet flere programmer fra.

Børnene vil også nyde fine lille Samsø
Børnene vil også nyde fine lille Samsø

Fanø – på østerssafari

Mange kalder vadehavsøsters for verdens bedste, og på Fanø kan du gratis samle dem op direkte fra Vadehavet på en guidet østerssafari. Tag gummistøvler på, gå ud i Vadehavet, og fyld en spand med østers. Spis dem efterfølgende helt friske, eller få dem grillet på stranden.

Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur
Hammerknuden rundt er Bornholms smukkeste gåtur

Sæsonen for østersture starter i september og slutter i april eller maj. Det er ikke muligt i sommerperioden, da det er farligt at spise østers fra det varme vand. Prøv også en rundtur i de historiske bunkere, hør om Fanøs rolle i Anden Verdenskrig, og nyd en kold øl fra Fanø Bryghus.

Her er Bornholms fineste havne
Her er Bornholms fineste havne

Als – oplev slaget ved Dybbøl
I år er 150-året for slaget ved Dybbøl i 1864, og i hele 2014 kan du opleve en unik genskabelse af den historiske begivenhed. På Historiecenter Dybbøl Banke bliver kanonerne affyret. Du træder direkte ind i begivenhederne på præcis samme sted, som det foregik for 150 år siden. I Universe Oplevelsespark kan du med 3D-briller opleve en simuleret flyvetur tilbage til slagmarken i et bevægeligt sæde med brugen af både røg, vand og vind. En fascinerende og lærerig oplevelse for både børn og voksne. Prøv også en cykeltur til stranden langs Gendarmstien ved vandet og gennem Sønderskoven.

Nordby er en af Danmarks perler
Nordby er en af Danmarks perler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Aviciis familie udsender åbent brev:...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx