Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 21/03-14 02:30

Her er det værd at flyve i luftballonHer er det værd at flyve i luftballon

Det er en dyr affære at flyve i luftballon. Men disse steder er oplevelsen alle pengene værd.

storybild

At flyve i luftballon er en storslået oplevelse, men prisen kan være høj. Se nedenfor tre eksempler, hvor du kan opleve et område set fra en lydløs luftballon. (Billede: Anders Stoustrup )

Serengeti i Tanzania
Stig langsomt til vejrs og oplev synet af de store dyreflokke på vandring. Gnuer og zebraer græsser på de vidtstrakte savanner, mens en elefant-matriark fører sin flok ned mod et nærliggende vandhul. Flodheste bader i floderne, og løverne gør sig klar til dagens første jagt.

Fra luftballonen har man første parket til dyrenes verden uden at forstyrre dem, og man oplever et Afrika, der ikke synes at have ændret sig meget siden tidernes morgen.
Pris cirka 2.700 kroner.

Bagan i Burma
Oplev solopgangen over Burmas storslåede ruinby, når solens første stråler får de gamle stentempler til at gløde i det gyldne skær. Fra omkring 850 e.Kr. og 230 år frem var Bagan hovedstad for et mægtigt rige, og besøgende – som eksempelvis Marco Polo – lovpriste byens skønhed. Men alt det sluttede brat i 1287, da byen blev plyndret af Kublai Khans mongolske krigere, og i dag ligger de tusindvis af stentempler øde hen som levn fra fordums storhed.

Templernes smukke detaljer ses bedst på nært hold, men det er fra luften, at man får det bedste overblik over den prægtige ruinby.
Pris cirka 1.700 kroner.

Kongernes dal i Egypten
Da faraoerne af Det Gamle Egypten blev stedt til hvile i en afsidesliggende ørkendal nær byen Luxor, håbede de på at kunne ligge uforstyrret i deres overdådige grave i al evighed. Sådan gik det ikke, og i dag vrimler Kongernes Dal med turister og turbusser. Men fra luften oplever man en helt anden ro, når man glider yndefuldt hen over Hatshepsuts prægtige tempel på vej mod Kongernes skjulte dal.

Fra en luftballon ser man også tydeligt, hvordan Nilens livgivende vand forvandler de stenede ørkenlandskaber til grønne marker og frodige palmelunde.
Pris cirka 700 kroner.

LÆS OGSÅ: Ballontur til Rummet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx