Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 28/08-14 22:57

Egeskov er eventyr  for hele familienEgeskov er eventyr for hele familien

Egeskov er langt mere end blot et slot. Det er en kæmpe park fyldt med oplevelser for både børn og voksne

storybild

Find rundt i den store labyrint, som er skabt af utallige meter høje hække. (Billede: Anders Stoustrup)

Det er svært at forestille sig et mere eventyrligt slot end Egeskov. Slottet hæver sig direkte op af voldgraven, og man kan næsten se prinsessen for sig i det øverste tårnværelse, hvor hun venter på at blive reddet af ridderen, der kommer galopperende over vindebroen i skinnende rustning.

Egeskov er da også et ægte renæssanceslot med alt, hvad der hører sig til. Slottet stod færdigt i 1554, og det siges, at det fik sit navn, fordi en hel egeskov blev brugt til fundamentet.

Her er slottet for de ugifte kvinder
Her er slottet for de ugifte kvinder

Greven bor stadig på slottet. Men besøgende er velkomne til at kigge ind i de store sale, hvor løveskind og andre jagttrofæer hænger på væggen.

Man kan også besøge loftet, hvor Træmanden ligger. Det er en mystisk træfigur, om hvem det siges, at hvis han flyttes fra sin pude, vil slottet synke i voldgraven julenat. Derfor turde folk ikke holde jul på Egeskov i gamle dage. Det gør den nuværende greve dog. Men der er stadig ingen, der tør røre Træmanden.

Bliv adelig og få et slot for 120.000 kroner
Bliv adelig og få et slot for 120.000 kroner

Der er langt mere ved Egeskov end slottet. Omkring de gamle bygninger strækker prægtige haveanlæg sig i alle retninger. Flere steder er hækkene plantet, så de skaber store labyrinter, man kan fare vild i. I en anden del af parken er der anlagt en stor legeplads, hvor man kan gå på gangbroer mellem trætoppene og prøve lege fra gamle dage.

Helt andre oplevelser venter i de mange sidebygninger, hvor der er indrettet spændende museer med alt fra dukker og historisk tøjmode til Falck-biler, kampfly og motorcykler. Man kan også beundre grevens store samling af funklende veteranbiler, og i købmandsbutikken er tiden skruet tilbage til omkring 1940’erne. Sågar fremtiden er rykket ind på Egeskov i form af en segway-bane. Så der er rigeligt med oplevelser for hele familien på det gamle eventyrslot.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx