Af Jesper Møller - 12/09-14 16:22; Opdateret: 24/09-14 16:27

Gardasøens charmerende middelalderbyGardasøens charmerende middelalderby

En stribe skønne små byer ligger ud til Garda-søen i Norditalien. En af de mest charmerende er Sirmione, der stammer helt tilbage fra middelalderen.

For enden af en 4 km lang og smal landtange, der stikker ud i vandet midt på sydkysten, ligger Garda-søens mest særprægede by. Den hedder Sirmione, og helt tilbage i romertiden byggede velhavere villaer her, mens dagens udgave er en herlig middelalderby.

Vejen ud ad landtangen er på det første stykke knap så charmerende med nyere hoteller i stribevis. Men så når man pludselig frem til en vindebro, hvor en minibus akkurat kan liste sig over, og derefter skifter omgivelserne fuldstændig karakter. Her begynder den gamle bydel nemlig, og lige inden for vindebroen troner den store Scaligero-borg. Den blev opført af den rige Scala-familie tilbage i 1200-tallet, og de 30 meter høje firkantede tårne med de store skydeskår var et effektivt sted at beskytte byen. I dag har man en fremragende udsigt over byen og søen fra tårnene.

Den gamle bydels snævre brostensbelagte gader, hvor mange af husene er dækket af blomstrende bourgainvilla, er dejlige at slentre rundt i. Blot skal man ikke regne med at have dem for sig selv. Sirmione er ikke nogen uopdaget perle, og specielt i juli og august er der godt fyldt op med besøgende.

Ro og afslapning finder man til gengæld i byens spa’er, som der er flere af. Adskillige varme kilder vælder op af jorden her, hvor den romerske badekultur blomstrede i sin tid. I dag har spa’erne stadig termalbade samt alverdens nyere behandlingsformer som mudderbad og diverse terapiformer.

Gastro-noter

-Gå på opdagelse i Salumeria e Gastronomia Campagnola i Via Vittorio Emanuele nr. 47. Her sælges de bedste lokale produkter indenfor ost, vin, olivenolie og andre specialiteter.

- Er du til fremragende hjemmelavet is – gelato – så prøv La Cremeria Bulian på Via Vittorio Emanuele nr. 30.

- Besøg endelig Ristorante Pace på Piazza Porto Valentino nr. 7. Restauranten ligger helt ned til vandet, og her kan man så sidde og lytte til bølgernes brusen, mens man nyder fremragende mad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx