Af - 12/01-17 17:06

LISTE: Derfor skal du IKKE rejse til DubaiLISTE: Derfor skal du IKKE rejse til Dubai

Vil du være firstmover, skal du rejse til Dubai, siges det. Men er det rige emirat nu en ligeså 'fantastisk' destination, som alle går og siger?

storybild

Burj Al Arab (Billede: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd)

Vil du være firstmover, skal du rejse til Dubai, siges det. I november tog metroxpress derfor til De Forenede Arabiske Emirater sammen med Spies og Thomas Cook, der netop har indgået et samarbejde med Emirates, der dagligt flyver direkte til Dubai. Men er det nu en ligeså 'fantastisk' destination, som alle går og siger?

Ingen jetlag

I Atlantis The Palm Hotel │ Foto: Nina Vibe Petersen

Følelsen af at rejse kommer med mange ting - herunder jetlag. Jetlag er den stemme, der konstant fortæller dig, at du er langt væk hjemmefra. Dette gennem manglende appetit, dårlig søvn og ditto mave. Det tager cirka seks timer at flyve til Dubai og der er kun tre timers tidsforskel. Du vil derfor ikke opleve at få jetlag - og er det så en rigtig ferie?

Du kan alt

Udsigt fra Atlantis The Palm Hotel │ Foto: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd

Du tager som regel til New York for at se på højhuse, til Australien for at opleve eksotiske dyr og til Italien for at stå på ski. Hvad har Dubai? Det hele. Og det er for meget.
Sidstnævnte aktivitet kan dyrkes i storcentret Mall of the Emirates, der ligger inde med verdens største indendørs skiresort.

Solen skinner altid


I Danmark kan en snestorm og en hedebølge finde sted inden for de samme 48 timer. I snit er vejret her til lands dårligt hver anden dag, hvilket svarer til 171 regnvåde dage om året. I Dubai er tallet fem. Kedeligt, Dubai. Giv os noget nedbør!

Du skal ikke dække sig til

I Burj Al Arab │ Foto: Jackieline Panduro Axelsen

Med få undtagelser er vi danskere nogenlunde godt opdraget, hvorfor diverse langærmede bluser og lange bukser som regel er pakket forsvarligt ned i kufferten hjemmefra, når rejsemålet ligger i Mellemøsten. I Dubai vil du dog opleve, at turisterne selv går mere op i at dække sig til end lokalbefolkningen, der ikke synes at tage notits af gæsternes påklædning.

Alle taler engelsk


De arabiske fraser du har lært hjemmefra, kan du godt glemme igen. Til gengæld bør du støve dit skoleengelsk af, for det taler alle. Og med garanti også bedre end dig.

Drinksne er (for) gode

Mojito på Scape Restaurant & Bar, der ligger i Burj Al Arab │ Foto: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd

Af et land, der ikke har tradition for at bælle alkohol, som fandtes der ikke andre tørstslukkere, laver blandt andre Scape Restaurant & Bar, der ligger i Burj Al Arab, den bedste mojito, denne rejseskribent nogensinde har smagt. Generelt er drinksniveuaet højt. Det er snyd.

For mange rekorder

Verdens højeste bygning, Burj Khalifa │ Foto: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd

Dubai har verdensrekorden i at have flest verdensrekorder. Således er det rige emirat indehavere af verdens højeste bygning, Burj Khalifa; verdens største storcenter, Dubai Mall; verden største, indendørs temapark, IMG Worlds of Adventure. De blærer sig, gør de.

Kulturel forståelse

Arabisk te på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding │ Foto: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd

Modsat Danmark, så finder du ikke en Skoda i Dubai. Alt er nyt og lavet af guld, glas og metal. Og det er den oplevelse, du rejser til emiratet for. Alligevel kan du tage ud på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding og få serveret en kop arabisk kaffe og et traditionelt måltid, mens der udveksles anekdoter fra sine respektive hjemlande. Alt sammen på gulvet i hvad der minder om Aladdins hule. Men det har godt nok ikke meget med 2017 at gøre.

Som du nok kan se, er der ingen grund til at tage til Dubai. Med mindre du godt kan lide solgaranti, gode drinks og vilde verdensrekorder.

Dubai │ Foto: Joy Fryd Larsen, Instagram.com/joyfryd

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Europas storklubber hiver og flår i...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx