Af Jesper Møller, Rejs Bedre - 09/07-14 21:00

Torshavn er blevet trendyTorshavn er blevet trendy

Den ældste del af Færøernes lille hovedstad er et levende frilandsmuseum, mens resten af byen rummer en stribe mere nutidige seværdigheder

storybild

Torshavn ligger på en skråning, og jo længere væk fra centrum man er, jo flottere er udsigten. (Billede: Jesper Møller)

Et must under et besøg i den færøske hovedstad, Torshavn, er den gamle bydel Reyn, som ligger på en lille landtange, der stikker ud i havnen.

At spadsere rundt i Reyn er som at bevæge sig i kulisserne til en historisk film eller på et levende frilandsmuseum. I et virvar af smalle gyder og klippegrund ligger en stribe gamle frimærkesmå huse – mange med græs på taget.

Nye regler! Sådan forsikrer du dig på rejsen
Nye regler! Sådan forsikrer du dig på rejsen

På spidsen af landtangen ligger Tinganes, som har fået navn efter Lagtinget, der blev grundlagt på stedet omkring år 850 og dermed er et af verdens ældste parlamenter. Og sikkert også et af de mindste. De røde bygninger på Tinganes huser ud over Lagtinget også kontorerne for lagmanden – statsministeren – og flere landsstyremænd.

Landtangen deler havnen i to, hvoraf havneområdet Vestaravág absolut skal opleves. Her duver fiskerbåde, lystbåde og enkelte skonnerter idyllisk i vandet, mens der er caféstemning på land om dagen samt fest fredag og lørdag aften.

Det skal du se på en weekend i Island
Det skal du se på en weekend i Island

Festivitasen udspiller sig primært for foden af de flotte og farverige handelshuse med spidse gavle, der minder om pakhusene på havnen i Bergen.
Sin lidenhed til trods rummer Torshavn adskillige spændende butikker. En af de mest interessante er Gudrun & Gudrun, der sælger store sweatre og meget andet tøj, hvoraf hovedparten er hjemmestrikket af uldgarn fra de mange færøske får.

Torshavn huser 20.000 af øgruppens i alt knap 50.000 indbyggere. Byen ligger på en skråning, der hælder ned mod havnen og den gamle bydel. Jo længere væk fra centrum man kommer, jo flottere udsigt har man.

Oplev Grønlands is fra en hundeslæde
Oplev Grønlands is fra en hundeslæde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx