Af Trivago - 08/04-16 09:25

Vild med druer? Tjek ind på et spansk vinhotelVild med druer? Tjek ind på et spansk vinhotel

Det spanske vinmarked er under kraftig udvikling og har for nyligt overhælet Frankrig som det land, der eksporterer mest vin. Mange spanske hoteller ligger i de populære vinområder og tilbyder et unikt indblik i vinproduktionen.

storybild

I samarbejde med hotelsøgesiden www.trivago.dk har vi samlet en liste med syv skønne vinhoteller. Se druerne gro på vinmarkerne, deltag i høsten, eller oplev, hvordan vinen produceres og opbevares (alt efter hvornår på året, du tager afsted). Under et besøg er vinsmagning obligatorisk, og du kan rejse hjem til Danmark som vinekspert.

Cava & Hotel Mastinell (Vilafranca del Penedès, Spanien)

Vest for Barcelona ligger det skønne vinhotel Cava & Hotel Mastinell nær byen Vilafranca del Penedès. Dette 5-stjernet hotel har 12 eksklusive værelser, som alle tilbyder udsigt over de omkringliggende vinmarker. Hotellets arkitektur er inspireret af værkerne af den spanske art nouveau arkitekt Antoni Gaudi og minder lidt om stablede vintønder. Cave & Hotel Mastinell tilbyder adskillige vin-oplevelser for sine gæster. En rundvisning af vinkælderen med vinsmagning er selvfølgelig et must, men at blive vist rundt i vinmarkerne på cykel eller en seqway er en ny oplevelser for de fleste. Hotellet har egen restaurant, som serverer gastronomiske udgaver af lokale specialiteter. Derudover er der i høst-sæsonen mulighed for at prøve den traditionelle metode i vinfremstilling: At trampe på druerne.

Læs mere om hotellet her.

Finca de los Arandinos (Entrena, Spanien)

Finca de los Arandinos var det første vinhotel i Rioja, vindistriktet i det nordlige Spanien. Det 4-stjernede hotel tilbyder et ophold som inkluderer hotel, restaurant, vinkælder og en dejlig spa. Efter en lang dag bestående af guidet rundvisning i den imponerende vinkælder, ridetur i vinmarkerne, vinsmagning og et besøg i det enorme lager, hvor selve vinfremstillingen finder sted, er det dejligt med lidt afslapning i spaen. Her er blandt andet sauna, to pools og tyrkisk bad. Du kan også bestille en massage, hvor vin indgår i en blanding med den traditionelle massageolie.

Læs mere om hotellet her.

Guide: Tjek ind i en fængselscelle
Guide: Tjek ind i en fængselscelle

Smukke europæiske dale
Smukke europæiske dale

Viura (Villabuena de Álava, Spanien)

Rioja-distriktet byder på endnu et lækkert vinhotel: Hotel Viura. Dette hotel har en moderne, kubeformet opbygning og består 15 skønne værelser. Medarbejderne på hotellet bestræber sig på at gøre alle gæster til vineksperter i løbet af opholdet. Dette inkluderer en tur til vinmarkerne, for at få et spændende indblik i druernes forskellige stadier efterfulgt af en rundvisning og grundig gennemgang af fremstilling af vinene. Hele processen vil blive vist og forklaret – lige fra høsten af druerne, til vinen bliver hældt i flaskerne. En vinsmagning giver lige pludselig mere mening efter mødet med en erfaren sommelier.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Parador de Tordesillas (Tordesillas, Spanien)

Parador de Tordesillas er et dejligt hotel tæt ved byen Tordesillas og floden Duero. Hotellet har til huse i en stor, flot, castiliansk bygning, og er ofte benyttet som base, hvorfra gæsterne kan besøg de mange små og store vingårde i nærområdet. Hotellets faciliteter omfatter bl.a. en stor, flot have, to swimmingpools (både indendørs og udendørs), sauna, fitnesscenter, læsesal og en legeplads. Vinruten Rueda (Rute del Vino Rueda) løber langs floden, hvilket mange gæster vælger at udforske under et ophold på dette 4-stjernede hotel.

Læs mere om hotellet her.

Peralada Wine Spa & Golf (Peralada, Spanien)

I det nordøstlige hjørne af Spanien ligger det vidunderlige 5-stjernede hotel Peralada Wine Spa & Golf. Her er der blevet fremstillet vin siden begyndelsen af det fjortende århundrede, og den stolte tradition fortsætter den dag i dag. Det er muligt at besøge vinmarkerne og se det enorme rum, hvori 5.000 tønder vin opbevares. Nydelse, sanser, skønhed og velvære er prioriteterne her, og det betyder ren forkælelse af hotellets gæster. Der er en smuk 18-hullers golfbane tilknyttet hotellet, som egner sig til alle niveauer af golfspillere. Derudover er spaen bestemt et besøg værd. Dagen kan afsluttes i en af hotellets barer og en middag i restauranten.

Læs mere om hotellet her.

GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser
GALLERI: Her er de 16 mest bizarre ting efterladt på hotelværelser

Oase-dase: Smukke ørkenhoteller
Oase-dase: Smukke ørkenhoteller

Hotel Château Vinasoro (Alcázar de San Juan, Spanien)

Hotel Château Vinasoro ligger roligt og fredfyldt omgivet af landbrug og steppe i det centrale Spanien. Der er vinmarker så langt øjet rækker. Et besøg til vingården kan give en indblik i fremstillingen og opbevaringen af vinen La Mancha. Vinsmagningen er et højdepunkt, hvor både eksperter og ikke-vinkyndige kan lære mere om denne specifikke vin. Hotellet har mange dejlige faciliteter heriblandt egen restaurant, hvor god mad og vin kan nydes, en stor bar og en dejlig spa.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Villa Jerez (Jerez de la Frontera, Spanien)

I den sydlige del af Spanien ligger det smukke 5-stjernede hotel Villa Jerez. Hotellet har til huse i to store byhuse i traditionel byggestil og er omringet af vidunderlige haver på 4.000 m2. Der er en pool på hotellet samt egen restaurant, Las Yucas. Hotellet ligger inden for gåafstand til byens mange seværdigheder, hvilket selvfølgelig inkluderer de mange lokale vinkældre. Jerez de la Frontera er specielt kendt for tre ting: Vin, heste og flamenco. Der er mange lokale vingårde i byen, og det kan bestemt anbefales at tage en tur ud til disse for at få et indblik i fremstillingen af vinen samt deltage i den obligatoriske vinsmagning.

Læs mere om hotellet her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx