Af Mikael Andersen - 12/01-15 07:00

7 gode grunde til at cruise7 gode grunde til at cruise

Der er mange myter omkring krydstogter, som umiddelbart får os til at rynke på næsen og tænke på andre ferieformer. De fleste myter er dog forældet for krydstogtet er blevet moderniseret, og det er efterhånden trendy at holde ferie til søs.

storybild

1. Ikke kun bedsteforældre

At klientellet udelukkende består af tykke pensionister i lyserøde polo-shirts er en myte. Der findes så mange forskellige typer krydstogter, at der er noget for enhver smag, hvad enten du søger action, afslapning, luksus, party, spa, gastronomi eller familieferie til søs.

2. Skibet er ladet med aktiviteter

Du kommer ikke til at kede dig, for de moderne skibe er udstyret med så mange faciliteter, at du slet ikke kan nå det hele – for eksempel klatrevægge, pool-områder, biografer, butikker, kasinoer, restauranter, barer og meget mere.

3. Gå på opdagelse

Skip gruppeturen, og gå selv på eventyr i en af de mange byer, hvor skibet ligger i havn. Her finder du oftest de mest autentiske og lokale oplevelser.

4. Cruise i alle prisklasser

Krydstogt har en klang af luksus over sig, og tidligere har det også været en ferieform forbeholdt overklassen. I dag er der dog vidt forskellige krydstogter i hver ende af prisskalaen, så de fleste kan være med.

5. Vedhæng er ikke nødvendigt

Den klassiske forestilling er, at krydstogtet er forbeholdt de forelskede i en romantisk ramme. Men selvom det kan være en romantisk måde at holde ferie på, tager mange vennegrupper også af sted, og der findes endda krydstogter kun for singler.

6. For enhver smag

Du behøver ikke at blive slæbt rundt for at se de samme klichefyldte seværdigheder, når skibet er i havn. Der er mange muligheder for at skræddersy dit krydstogt, uanset om du er til kultur og historie eller driverlivet på stranden. Alt kan lade sig gøre.

7. Et hav af oplevelser

Tag på charterferie, og du får set pool-området, stranden og den lokale restaurant. På et krydstogt får du mange miniferier i en enkelt rejse med flere destinationer uden at skulle skifte hotel. Men du kan også bare vælge at blive ved pool-området, hvis det er det du ønsker.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroer

LÆS OGSÅ: GUIDE: Hong Kongs gratis glæder

LÆS OGSÅ: GUIDE: Los Angeles' bedste oplevelser

LÆS OGSÅ: GUIDE: Amsterdam – gør som de lokale

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx