Af - 14/08-14 19:55

Disse steder skal du se på SicilienDisse steder skal du se på Sicilien

Sicilien er et bombardement af kulturoplevelser krydret med friskfanget fisk, god kaffe og nyeste mode

storybild

Templernes Dal ligger spredt rundt over et større område. (Billede: Polfoto/AP)

At rejse rundt på Sicilien giver et unikt indblik i øens kultur og historie, og for sicilianerne er traditioner, kulturelle værdier og gamle dyder vigtigst af alt.

Kast dig over lækkerierne i det maltesiske køkken
Kast dig over lækkerierne i det maltesiske køkken

Øens store og mindre byer vrimler med græske templer og rester herfra, romerske villaer, templer, barokkirker og paladser, arabiske kirker og normanniske bygningsværker med enestående mosaikker. Overalt stikker fortiden frem og indgår som en naturlig del af nutidens hverdagsliv.

Mærk det ægte Italien i Napoli
Mærk det ægte Italien i Napoli

Er man ikke til fortiden og dens gamle sten, så er der lige så mange nutidige kulturelle oplevelser at hente i de små havnebyer med de mange fiskere og deres dagfriske fangster, på de sprudlende, travle cafeer med utallige slags kaffe, kager og is og i storbyernes summende gader og modebutikker. Her har man – traditionsglæden til trods – altid det nyeste af det nyeste inden for tøj, sko og tasker.

Her får du (måske) verdens bedste pizza
Her får du (måske) verdens bedste pizza

Palermo
At besøge Siciliens hovedstad, Palermo, med sin fusion af levn fra fønikerne, romerne, grækerne, araberne, normannerne, byzantinerne og spanierne vil kun de færreste fortryde. Mosaikkerne i kirken La Martorana fra 1200-tallet, Roger den 2.’s private kapel og den imponerende katedral Monreale uden for byen giver – sammen med de historiske områder Kalsa bag havnen og de super stylede barer og restauranter i samme områder – mere end rigeligt af oplevelser til et besøg på en dag eller to i Siciliens største by.

Tag på festival under den italienske sommerhimmel
Tag på festival under den italienske sommerhimmel

Agrigento, Selinunte og Segesta
I de tre byer på øens sydvestlige kyst finder man templer, hvis mage ikke mere findes, selv i Grækenland. Agrigento er det mest berømte med det kendte område Templernes Dal, som ligger spredt rundt over et større område. Dalen indeholder to næsten komplette, originale templer og tre andre, som er delvist rekonstruerede. Selinunte-templerne, som ikke er helt så velbevarede som templerne i Agrigento, ligger til gengæld i et uberørt naturområde, mens det doriske tempel fra 500-tallet i Segesta berømmes for at være det mest elegante og romantiske af dem alle.

I hjertet af Rom ligger en skjult skat
I hjertet af Rom ligger en skjult skat

Syrakus
Siciliens største sydliggende by Syrakus, som var hjem for matematikeren Arkimedes, har fået en renæssance de seneste 10 år. Turister og mennesker, som køber sig et andet-hjem i Syden, har fået kig på den gamle, lyserøde bys charmerende centrum, Ortigia, som er omringet af hav på alle sider og forbundet med den mere moderne del af byen ved hjælp af tre broer. Byen er desuden berømt for sit intakte græske teater og store katedral, duomoen på byens store piazza.

Her får du verdens bedste is
Her får du verdens bedste is

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Cristiano Ronaldo: ‘Ingen kommer til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx