Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 09/01-14 21:42

Her er burgermenuen til 27.000 kronerHer er burgermenuen til 27.000 kroner

Skal du til USA, så står der naturligvis burger på menuen. Vi viser vej til tre burgeroplevelser i Las Vegas - heriblandt den nok dyreste burger i verden

storybild

Verdens dyreste burgermenu serveres ikke med milkshake,men med rødvin. Desudene indgår både foie gras og trøfler i måltidet. (Billede: Mandalay Bay Resort)

Ingen ved med sikkerhed, hvem der opfandt burgeren. Men sikkert er det, at den blev et stort hit på verdensudstillingen i St. Louis i 1904, og siden dengang er det gået stærkt for bollen med kød- og salatfyld. I Las Vegas videreudvikles burgeren konstant til nye højder. Det er nedenstående burgere rigtige gode ekstempler på:

Billige flybilletter gør USA til populært rejsemål
Billige flybilletter gør USA til populært rejsemål

Den fedeste burger
På Heart Attack Grill skal man kigge langt efter fedtforskrækkelse og andre sundhedstrends. Menukortet krones af den ottedobbelte Bypass Burger, der med 9.983 kalorier er verdens mest kalorierige burger. Ved ankomsten bliver gæsterne vejet af en ‘sygeplejerske’. Viser vægten mere end 160 kilo, er dit måltid gratis. Spiser du burgeren op, triller sygeplejersken dig ud til din bil i kørestol bagefter. Men kan du ikke spise op, må du forvente et smæk bagi.

5 ting, du SKAL opleve i San Francisco
5 ting, du SKAL opleve i San Francisco

Stjernekokkens burger
Bag restauranten BurGR står ingen ringere end stjernekokken Gordon Ramsay, der her viser amerikanerne, hvordan en ægte burger skal smage. Alle råvarer er af højeste kvalitet. Lige fra bacon af andebryst og hjemmelavede saucer til de håndskårne pommes frites, der steges tre gange for at sikre den rigtige sprødhed. Som noget nyt grilles bøfferne over åben ild tilsat æbletræ, hvilket giver dem en unik smag.

Hæng ud på det hippe værtshus i Los Angeles
Hæng ud på det hippe værtshus i Los Angeles

Den dyreste burger
BurGR er til at betale sig fra. Men der skal helt andre beløb på bordet, hvis du bestiller FleurBurger på Mandalay Bay Resort. Her kan du for 5.000 amerikanske dollar – godt 27.000 kroner – nyde en gourmetburger af japansk wagyu-bøf toppet med foie gras og sorte trøfler. Men så hører der også en flaske ekstremt eksklusiv Chateau Pétrus-rødvin med i menuen.

New York: Her spiser du gourmet til rimelige priser
New York: Her spiser du gourmet til rimelige priser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Se billedet: Paradise-deltager har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx