Af Mikkel Ais - 12/01-15 10:17

GUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroerGUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroer

Der findes kroer i hele Danmark og forskellige kategorier. Metroxpress har lavet en guide til fem af Danmarks kroer her.

Bildstrecke im Grossformat »
Falsled Kro, Millinge Falsled Kro på Fyn er en af de mest hæderkronede kulinariske bastioner i Danmark. Folk valfarter hertil langvejs fra for at opleve det legendariske køkken, der blev berømt for sin cuisine, da familien Grønlykke i 1970´erne overtog med Jean-Louis Lieffroy i køkkenet. I dag hedder køkkenchefen Per Hallundbæk, og han holder den gastronomiske fane højt med stor fokus på sæsonkøkkenet. Det bliver endda blandt eksperter spået, at kroen får en Michelin-stjerne, når Norden får sin egen michelin-guide. Fjordkroen, Tappernøje En af Danmarks mere ukendte kroer finder du ved det lidt oversete Præstø på Sydsjælland. Her ligger Fjordkroen i naturskønne omgivelser med udsigt til Præstø Fjord. Den kulinariske linje er lagt an på en kombination af det klassisk franske og det moderne danske køkken, hvor der bruges friske økologiske sæsonvarer fra torvet. Fjordkroen er et billigere alternativ til de øvrige kroer. Molskroen, Ebeltoft Oplev en af Danmarks smukkeste udsigter fra Molskroen, og nyd maden fra gourmetkøkkenet, hvor den navnkundige Michel Michaud står bag roret. Franskmanden lærte danskerne om finere madlavning i 1970erne og har i øvrigt optrådt i tv-udsendelsen, Madklubben på TV2. Udover maden har Molskroen også specialiseret sig i golfophold. Søllerød Kro, Holte Står den på luksus og rendyrket forkælelse er Søllerød Kro nord for København et rigtig fint bud. Den over 330 år gamle kro ligger i dag i de oprindelige idylliske rammer op ad skoven med slottet og kirken på hver sin side. Indenfor er kroen dog topmoderniseret med en førsteklasses betjening og et køkken, der for ottende år i træk er blevet belønnet med en Michelin-stjerne. Henne Kirkeby Kro, Henne Henne Kirkeby Kro på kanten af Danmark, fem kilometer fra Vesterhavet, har i løbet af det sidste års tid fået meget omtale, efter de har fået den anerkendte kok Paul Cunningham til at styre køkkenet med Danmarks største køkkenhave. De har derfor været nødsaget til at slå græsset bagved kroen, så danske velhavere kan lande med private helikoptere, når de kommer for at spise.

Kroer har i mange hundrede år været en indgroet del af dansk kultur, hvor især maden har spillet en stor rolle.

I dag finder du stadig gode madoplevelser på de danske kroer - fra det sublimt dekadente til det lokalt afslappede.

Se med i galleriet ovenfor og få mere af vide om de fem udvalgte kroer: Falsled Kro, Henne Kirkeby Kro, Molskroen, Søllerød Kro og Fjordkroen.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Los Angeles' bedste oplevelser

LÆS OGSÅ: GUIDE: Amsterdam – gør som de lokale

LÆS OGSÅ: GUIDE: Europæisk miniferie for foodies

LÆS OGSÅ: GUIDE: 5 udbredte feriemyter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx