Af Line Fjord, Børn i byen - 08/09-13 22:43; Opdateret: 08/09-13 22:53

Oplev fantastiske Fanø i børnehøjdeOplev fantastiske Fanø i børnehøjde

Der er kilometervis af strand og et himmel-hvælv, der løfter os alle til vejrs. Tag ungerne med til Fanø

storybild

Børnene tager på krabbejagt. (Billede: Line Fjord)

»Nårhhh, hvor er den nuttet!«
Allerede da vi kører ind ad Postvejen, ser ungerne fra bagsædet en sæl på sandbanken ud for Nordby, og vi må holde ind, så de kan se den på nært hold. Og den er sød, som den vifter med halen.

Når færgen lægger til efter 12 minutters sejlads, forandrer verden sig, og Fanø byder op til en oplevelsesrig ferie for familiens legebørn. Alle steder spiller naturen hovedrollen i de ting, som børnene elsker.

LÆS OGSÅ: Børnene vil også nyde fine lille Samsø

Krabbejagt
Et hurtigt svirp med hånden, og krabbefangsten er sikret. Med en lille krabbefiskestang og et stykke skinke kan børnene hive mange krabber hjem. Det foregår bedst nede på ‘Svenskeren’, som er den lille mole syd for færgelejet i Nordby. Her kan børnene endda fiske sammen med guiden fra turistkontoret i to timer. Uden forældre. De sendes i byen, mens ungerne har frie hænder til at udfolde deres krabberier. Det gør noget godt for både børn og voksne.

Sælbanken
Når havet trækker sig tilbage, er vandringen ud over den flade strand ved Sønderho noget af det vildeste, man kan opleve. Bare tæer uanset vejret er et must. Der er 1,7 kilometer ud til banken, hvor gråsæler og spættede sæler hviler sig. Undervejs viser guiden, hvordan krabben graver sig ned i sandet, og hvordan man graver sandorm og finder mågehuller. Man kan næsten ønske sig regn, for i den møder man det vildeste. Også i sig selv. Og pludselig ligger sælerne der.

Aktivitetscenter Fanø
Når den danske sommer tilbyder regn, kan man krybe i skjul i et sommerhus. Men børnene kan også slippes fri
i aktivitetscentret ved Fanø Bad. Her kan de bygge deres helt egen drage, for det er altid dragevejr på Fanø. De kan lave små malerier, støbe lys, male sten og muslinger eller lave smykker. Værkstedet er for børn fra syv år, og forældre er velkomne. Det kræver kun lyst og kreative fingre. Åbent dagligt i juli og august.

Børn i byen var inviteret til Fanø af Visitfanoe.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen manglede fart - ligner...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
DMI bekræfter rekord: Aldrig før har...
bt.dk
Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx