Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 09/01-14 22:03

Hold en billig ferie i KroatienHold en billig ferie i Kroatien

I løbet af de senere år er Istrien blevet et feriehit med lækker lokal mad og masser af kultur. Samtidig er Kroatien et af Europas billigste lande at holde ferie i

storybild

Skønne Rovinj i solnedgangens skær. (Billede: Pr-foto)

I Istrien kan du holde en klassisk badeferie i aflukkede bugter med krystalklart vand, hygge i de små fiskerlandsbyer, eller gå kulturelt amok i de historiske bygninger fra illyriske, romerske og venetianske tider. Tre byer er værd at besøge.

Oplev en hel ø på bare en dag
Oplev en hel ø på bare en dag

Rovinj
Det perfekte sted for rekreation, hvor det er en smuk oplevelse at cykle, ride eller jogge mellem frodige pinjetræer langs Adriaterhavets små bugter i duften af havluft.
Den betagende natur omkring Rovinj samt byens smalle gader og hyggelige pladser gør Rovinj til en af Kroatiens mest romantiske byer. Prøv et kvarters tur med bådtaxi fra den gamle kystby til ‘den røde ø’ ud for Istriens kyst, hvor kroaterne hylder naturismen med solskoldede baller til følge.

Svævebane og piratskib gør Dubrovnik sjov for børn
Svævebane og piratskib gør Dubrovnik sjov for børn

Pula
Pula er det helt rette sted for et kulturelt eventyr. Gå på opdagelse i de romerske templer og et af de bedst bevarede romerske amfiteatre i verden, eller besøg de tidligste kristne kirker langs resterne af de middelalderlige mure.
Trænger du til en pause, ligger Medulin-rivieraen blot 10 kilometer væk.

Her er der både børnevenlige sandstrande og klippestrande med gode betingelser for dykning, snorkling eller windsurfing. Her får du en fantastisk udsigt over Adriaterhavets Perle
Her får du en fantastisk udsigt over Adriaterhavets Perle

Umag
På grund af sin placering i det nordvestligste Kroatien betragtes Umag som porten til Istrien fra det nordlige Europa. Man fornemmer ved ankomsten straks byens pragt og bliver henført af den friske duft fra Adriaterhavet, der stryger ind over byen.

Kom under vandet – i byen
Kom under vandet – i byen

Umag har med sine lækre strande cementeret sig som en af de nye sommer-destinationer i Europa, og ud over en uovertruffen natur byder den maleriske middelalderby på smuk arkitektur, lækre restauranter og masser af underholdning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx