Af Jesper Møller, Rejs Bedre - 28/08-14 22:40

Hold familieferie på hesterygHold familieferie på hesteryg

Tag til Island og rid på islandske heste. Hele familien kan være med, og for børn er det et godt møde med ridesporten

storybild

De islandske heste er ikke sarte og siger ikke nej til en lille soppetur. Der er forskellige niveauer, så alle i familien – uanset erfaring med heste – kan være med. (Billede: Jesper Møller)

Er du på udkig efter en aktiv ferieform, hvor hele familien kan være samlet om den samme spændende aktivitet, kan det anbefales at rette blikket mod Island. Her er ridning på islandske heste en fremragende mulighed for på en gang at komme tæt på naturen og sin egen familie.

Det er bestemt ingen forudsætning, at man har redet før. De små islandske heste er yderst skikkelige og derfor perfekte, hvis man er begynder. Det gælder både for børn og voksne, men ikke mindst for børnene på grund af hestenes størrelse. Islandske heste svarer i størrelse til ponyer, og derfor virker de sjældent skræmmende på børn.

Det skal du se på en weekend i Island
Det skal du se på en weekend i Island

En lang række gårde og rideskoler i Island tilbyder ridning til turister. Tilbuddene spænder lige fra ture på en time til deciderede rideferier, hvor man er af sted på ridesafari i over en uge.

Det store udbud er en fordel for de familier, hvor en eller flere medlemmer har redet før. Så har familiens medlemmer mulighed for at deltage på hvert sit hold – for øvede eller begyndere – hvorefter man om aftenen kan fortælle hinanden om sine oplevelser.

4-årig pige og hesteføl er bedste venner
4-årig pige og hesteføl er bedste venner

Som begynder behøver man ikke være bange for at skulle tilbringe al tiden i et kedeligt indelukke. Tværtimod får man som regel hurtigt lov til at bevæge sig uden for ridebanen, hvor man for alvor kan nyde den flotte og dramatiske islandske natur.

Endelig er de små gangere ualmindeligt sikre på benene og forcerer selv det vanskeligste terræn uden problemer. Det vulkanske landskab har mange sten og ujævnheder, men alligevel bliver man transporteret sikkert og roligt af sted.

Guide: Et døgn i Islands undergrund
Guide: Et døgn i Islands undergrund

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx