Af Anette Rasmussen - 30/01-15 07:00; Opdateret: 30/01-15 12:31

GUIDE: Europas smukkeste hikingGUIDE: Europas smukkeste hiking

En af de mest optimale måder at komme helt tæt på Europas alsidige natur er langs de mange anlagte vandreruter. Så spænd vandrestøvlerne, og nyd Europas svimlende udsigter til fods.

storybild

Cornwall, England
Hele vejen langs Cornwalls dramatiske kystlinje går en sti i de grønne græsmarker med et stejlt fald med udsigt til de forvredne klipper i havet. Vandreturen fører fra den rå natur gennem små pittoreske fiskerlejer, hvor frokosten kan udgøres af en klassisk fish´n chips med friskfanget fisk. Efterfølgende kan du tage en dukkert på en af Cornwalls hvide strande – for eksempel ved den smukke Hemmick Beach, der også er perfekt til en hyggelig picnic. Stierne langs Cornwalls kystlinje, der er Englands længste, blev anlagt af minearbejdere, fiskere og landmænd gennem flere århundreder, og i dag bliver de jævnligt vedligeholdt for naturglade hikere.GUIDE: Bali har det hele og lidt til
GUIDE: Bali har det hele og lidt til

Cinque Terre, Italien

Cinque Terre er navnet på fem små byer, der er anlagt på klipperne helt ud til havet i italienske Ligurien. Byerne er forbundet med en jernbane, der ligger højere oppe i bjergene, men du kan også vandre på de anlagte ruter tættere på havet. Husene i de gamle byer er malet i forskellige farver og står smukt i bølgernes skumsprøjt, der slår op mod facaderne. Følg den 12 kilometer lange Via dell´Amore - kærlighedsstien - mellem byerne Riomaggiore og Monterosse, der fører dig gennem vinmarker og olivenlunde med en romantisk havudsigt. Det lyder måske ikke af meget, men der er heftige stigninger på ruten, så 12 kilometer er en pæn dagstur for de fleste. 


GUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroer
GUIDE: Spis godt på Danmarks bedste kroer

Lysefjord, Norge

Der er ikke mange bedre måder at opleve Norges bjergtagende fjorde end fra den berømte Præstestol - klippe-plateauet, der ligger i 604 meters højde med udsigt til Lysefjorden, og strækker sig lige ud i luften. Det tager to timers hiking at nå toppen, men så bliver du også belønnet med en af Europas mest fascinerende panoramaudsigter. Legenden siger, at den dag syv søstre gifter sig med syv brødre fra Lysefjorden, vil plateauet spalte væk fra bjerget og glide i det iskolde vand nedenfor.

GUIDE: Hong Kongs gratis glæder
GUIDE: Hong Kongs gratis glæder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx