Af Jesper Møller, Rejs Bedre - 27/02-14 21:24; Opdateret: 09/04-14 09:51

Landsby-idyl på tiltrækkende TåsingeLandsby-idyl på tiltrækkende Tåsinge

Tåsinge ligger lidt overset i det sydfynske øhav omgivet af mere velbesøgte øer som Ærø og Langeland. Men Tåsinge har meget at tilbyde sine besøgende

storybild

Tåsinge er ikke større, end du cykle den rundt på en enkelt dag. Besøg Troense, der er berømt for sine bindingsværkshuse. (Billede: Jesper Møller)

Tåsinge er i turistmæssig sammenhæng ikke mindst kendt for Valdemars Slot, men øen rummer adskillige andre spændende seværdigheder.

Kig ind hos tv-baronessen på Tåsinge
Kig ind hos tv-baronessen på Tåsinge

I Nørreskoven markerer en mindesten det sted, hvor et af Danmarkshistoriens mest berømte og sørgelige kærlighedsdramaer sluttede på brutal vis.

Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde
Oplev fantastiske Fanø i børnehøjde

Der var her, at den gifte grev Sixten Sparre en julidag i 1889 trak sin tjenestepistol og skød sin elskerinde, Hedvig Jensen – bedre kendt som cirkusprinsessen Elvira Madigan – og dernæst sig selv. Umulig kærlighed og elendig økonomi drev parret til det ultimative farvel. Parret ligger begravet under det store egetræ på den nærliggende Landet Kirkegård. Eftersom de ikke var gift, tillod datidens moral dem ikke en fælles grav og gravsten, så de ligger i stedet med lidt sørgelig afstand, hvor de burde være forenet i evigheden.

Børnene vil også nyde fine lille Samsø
Børnene vil også nyde fine lille Samsø

En anden kirke, som er værd at besøge, er Bregninge Kirke. Den ligger på øens højeste punkt med fri adgang for alle til kirketårnet. Fra toppen har man en fremragende udsigt over øen og Svendborg Sund. Man kan blandt andet se ned mod den mere landlige sydlige og vestlige del af Tåsinge, der i sommerhalvåret præges af blomstrende marker og små landsbyer.

Her er meget naturskønt, og mange steder har man herlighederne helt for sig, da trafikken ofte er meget beskeden.

Her er søhøjlandets bedst bevarede hemmelighed
Her er søhøjlandets bedst bevarede hemmelighed

Den sparsomme trafik på denne del af øen er en af grundene til, at Tåsinge er perfekt at udforske på cykel. Øen er ikke større, end den kan cykles rundt på en enkelt dag. Idyllen på Tåsinge er dog ikke begrænset til naturen. Der findes flere dejlige landsbyer, hvoraf Troense er den ubetinget skønneste.

Troense er ikke mindst berømt for sine mange flotte bindingsværkshuse, hvoraf de 30 er fredede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx