Af - 31/08-16 09:21

LISTE: 6 hoteller med vilde verdensrekorderLISTE: 6 hoteller med vilde verdensrekorder

På listen finder vi blandt andet et hotel i Berlin, som har verdens største cylindriske akvarium, verdens højeste hotel, som tilbyder en storslået udsigt over Dubai, og verdens mindste hotel, som ligger i vores eget lille land.

storybild

Verdens højeste, dyreste og mindste. Hoteller kommer i mange forskellige ekstremer. Hotelsøgesiden www.trivago.dk har samlet en række hoteller som har opnået verdensrekorder inden for seks forskellige kategorier.

Verdens største cylinderakvarium (Radisson Blu Berlin, Tyskland)

I Tysklands hovedstad Berlin ligger Radisson Blu, som er kendt for at huse verdens største cylindriske akvarium, AquaDom. I hotellets lobby og fra flere værelser kan de besøgende beskue dette kæmpeakvarium. Det blev indviet i 2004 og måler 25 meter i højden og 11 meter i diameter. Installationen var ikke billig: 12,8 millioner euro har det præcist kostet. 1500 fisk svømmer rundt i akvariet med 1 million liter vand, og det kræver dagligt tre dykkere til både at fodre fiskene og holde rent.

Læs mere om hotellet her.

Verdens dyreste og største hotelsuite (Hotel President Wilson, Schweiz)

Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Genève er udnævnt til verdens dyreste hotelsuite. Med sine 1.680 kvadratmeter er suiten ligeledes verdens største. Her får du 12 soveværelser, marmorbadeværelser, cocktail-lounge med springvand, B&O hjemmebiograf, Steinwaz klaver samt billardbord og fitnessrum. Gennem de skudsikre vinduer og fra suitens store altan, har du en storslået udsigt over Genèvesøen og Alperne. Gæster skal godkendes af hotellets ledelse, før de får lov at booke en overnatning. Men så får man også hele den øverste etage af hotellet for sig selv inklusiv privat elevator. Og prisen? Suiten koster cirka 322.000 danske kroner per nat.

Læs mere om hotellet her.

Verdens mindste hotel (Hotel Central og Cafe, Danmark)

Størst er ikke altid bedst. Det er det lille hotel på Vesterbro i København et tydeligt bevis på. Hotel central og Cafe består af en cafe i stueetagen på 12 kvadratmeter. På første etage finder du hotellets eneste hotelværelse, som består af en dobbeltseng på 140 cm, samt et lille toilet med brusebad. Minibar, faldskærms-tv og højtalere er fint indbygget på det lille hotelværelse, så man som gæst har alt, hvad man har brug for. For 1.800 kr. får du en overnatning for to personer inklusiv morgenmad på den nærlæggende cafe Granola. Med en størrelse på 12 kvadratmeter, slår hotellet verdensrekorden, som tidligere lå hos det 53 kvadratmeter store hotel Eh'häusl i Tyskland.

Læs mere om hotellet her.

Verdens højeste hotel (JW Marriot Marquis Hotel, De Forenede Arabiske Emirater)

At der findes en masse skyskrabere, der også huser hoteller, er vel ingen hemmelighed. JW Marriot Marquis Hotel i Dubai er et godt eksempel, og med sine 355 meter er det også verdens højeste. Hotellet består af to tårne med hver 77 etager, hvor det ene tårn åbnede i 2012 og det andet i 2015. Som gæst bor man i et af hotellets 806 værelser og kan vælge mellem 15 loungebarer og restauranter. Der er selvfølgelig også spa og swimmingpool på dette luksuriøse hotel.

Læs mere om hotellet her.

Verdens mest nordlige hotel (Radisson Blue Polar Hotel, Svalbard Norge)

Radisson Blu Polar Hotel ligger ganske rigtigt nordpå, og i sådan en grad at det er blevet udnævnt som verdens mest nordlige hotel. Med kun 1.300 kilometer til Nordpolen kan hotellets gæster opleve den arktiske verden på nært hold. Her venter uforglemmelige udsigter over sneklædte toppe og gletsjere, og man kan opleve polarnattens mørke silhuetter, såvel som man om sommeren kan opleve midnatssolens skær. Efter en hel dag med arktiske oplevelser byder hotellet på afslapning med både sauna og udendørs boblebad.

Læs mere om hotellet her.

Verdens største rooftop-pool (Marina Bay Sands – Singapore)

Marina Bay Sands i Singapore kan prale med verdens største rooftop-swimmingpool, som måler hele 150 meter og befinder sig 57 etager over jorden. Swimmingpoolen er kun tilgængelig for hotellets gæster, og med en enestående udsigt over Singapores skyline er du garanteret en unik oplevelse på ferien. Husk kameraet!

Læs mere om hotellet her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx