Af A. Hulgaard, Rejs Bedre - 21/08-14 21:56

Her skal du nyde din vin i AustralienHer skal du nyde din vin i Australien

De seneste årtier har australsk vin gået sin sejrsgang i Danmark. Men vinen smager endnu bedre, når den serveres omgivet de marker, den kommer fra.

storybild

Barossa Valley er billedskøn og berømt for Shiraz-vinen. (Billede: Thinkstock)

Australien er fyldt med fantastiske vingårde, hvor de passionerede vinmagere sludrer med forbipasserende, mens de uddeler smagsprøver på den seneste høst. Prøv et af disse tre vinområder:

Barossa Valley
Barossa Valley er måske det smukkeste af alle Sydaustraliens vinområder. Her ruller bølgende bakker mod horisonten, og små landsbyer ligger omgivet af endeløse vinmarker. Sydaustralien blev ikke koloniseret med straffefanger, men derimod af frivillige immigranter fra blandt andet Tyskland. Med sig havde de deres flair for vindyrkning, og i dag er Barossa Valley verdensberømt for sine kraftige Shiraz-vine, mens de mindre kendte naboområder Clare Valley og Eden Valley fremtryller nogle af landets bedste hvidvine på Riesling-druen.

Baroloens hjemby byder på mere end vin
Baroloens hjemby byder på mere end vin

Coonawarra
Coonawarra er nærmest ensbetydende med Cabernet Sauvignon. Sådan har det været siden 1950’erne, da de første kvalitetsvine begyndte at dukke op fra dette fjerne hjørne af Sydaustralien. Området er måske knap så billedskønt eller hyggeligt som Barossa Valley. Men vinene er i sand verdensklasse, og mange af Australiens dyreste vine produceres her takket være den særlige røde jord og en kølig brise fra havet.

I Australien spiser man larver
I Australien spiser man larver

McLaren Vale
Knap har man sluppet Adelaides sydligste forstæder, før man er omgivet af McLaren Vales billedskønne vinmarker. Her ligger gigantiske firmaer som Hardy side om side med små familieejede gårde, der fremtryller fantastiske vine på især Shiraz og Chardonnay. Nu går vin og mad ofte bedst hånd i hånd, og heldigvis spiser man fantastisk godt i McLaren Vale, der også er kendt for mandler og oliven.

Nuttet næbdyr elsker at blive kløet på maven
Nuttet næbdyr elsker at blive kløet på maven

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx