Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 03/03-14 22:03

Cruise kan både byde på romantik, action, kultur og spaCruise kan både byde på romantik, action, kultur og spa

Hold kæresten i hånden, oplev fremmede kulturer eller fest igennem. Find dit skræddersyede krydstogt inden afgang

storybild

Krydstogtskibe lægger til de lækreste steder.

Romantik
Leonardo di Caprio fik i filmen ‘Titanic’ understreget, at kærligheden kan blomstre på et krydstogt. Og stikker du til søs med din udkårne, er der nogle krydstogter, der rammer lige der, hvor hjertet slår.

Charlotte Schou fra Nyhavn Rejser har beskæftiget sig med krydstogter i 20 år, og hun råder til at tilbringe et kærlighedskrydstogt i Caribien med Celebrity Cruises.

På caribisk cruise med verdens største krydstogtskib
På caribisk cruise med verdens største krydstogtskib

»Der bliver fokuseret på komfort og luksus med en lækker pool og spa-afdeling, god mad og masser af forkælelse. Her er rigelig tid til hinanden i skønne omgivelser.«
Indehaver af Krydstogteksperten Hanne Raaholdt nævner også Caribien som en oplagt kærlighedsdestination.

»Her er hvide sandstrande og paraplydrinks, og man kan dyppe tæerne i det turkise hav,« siger hun og tilføjer, at det er en god idé at vælge et af de mindre skibe uden så mange mennesker til det romantiske cruise.

5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt
5 valg du skal træffe for at få det perfekte krydstogt

Kultur
Vil man lære noget nyt, kan den kulturelt interesserede tage på et cruise til Middelhavet og gå på guidede ture i de større byer. Få et historisk tilbageblik på det antikke Grækenland, eller oplev pyramiderne i Egypten.

Hanne Raaholdt advarer dog imod, at det i vintersæsonen kan være en lidt kølig fornøjelse at sejle i Middelhavet, og giver et alternativt bud:

Derfor vil unge også på krydstogt nu
Derfor vil unge også på krydstogt nu

»Du kan få rigtig meget ud af et krydstogt til Mellemøsten og få et indblik i en helt anden kultur. Der er ture til moskeer og gamle bygningsværker, og i det hele taget kommer du tæt på den arabiske kultur.«

De vil bo på bunden af havet i undersøisk by
De vil bo på bunden af havet i undersøisk by

Action
Krydstogter har tidligere været for ældre, men det har ændret sig, forklarer Charlotte Schou:

»Før i tiden var det gamle kvinder med blåt hår, som tog på krydstogt, men i dag er der rigtig mange unge. Om vinteren vil jeg råde de unge til at tage til Caribien med Royal Carribean Cruise Line med masser af tilbud om bord: skøjtebaner, klatrevægge og masser af gang i den om natten på barer og diskoteker.«

Skagen er klar til kæmpe krydstogtskibe
Skagen er klar til kæmpe krydstogtskibe

Helle Johansen, der er product manager for How2cruise, konstaterer også, at det er blevet mere populært for unge at tage på cruise, og råder til at tage til Middelhavet om sommeren på et af de store skibe:

»Der er dømt fest og farver, når der er mellem 2.500 og 6.000 gæster om bord, og i Middelhavet lægger flere af de store skibe til samtidig, så der sker altid noget. Og så er det heller ikke så dyrt at tage på et krydstogt til Middelhavet, som typisk ikke varer mere end en uge.«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx