Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 27/03-14 21:35

Det skal du se på en weekend i IslandDet skal du se på en weekend i Island

Hamburg, Paris, Amsterdam. Buddene er mange, når weekendturen skal planlægges. Men vil du virkelig væk fra det hele, skal du overveje Reykjavik

storybild

Den Blå Lagune. (Billede: AP)

Den islandske hovedstad er i sig selv en hyggelig by med cafeer, butikker og det tætteste, Island kommer på et pulserende gadeliv. Men det er i naturen uden for byen, at områdets største attraktioner ligger.

Guide: Et døgn i Islands undergrund
Guide: Et døgn i Islands undergrund

Stederne her kan alle besøges i løbet af en weekend fra Reykjavik, og snart vil hverdagens stress og jag synes meget langt væk.

Oplev Grønlands is fra en hundeslæde
Oplev Grønlands is fra en hundeslæde

Geysir
Den termiske undergrund viser sig fra sin mest dramatiske side ved Geysir. Selve Geysir, der har lagt navn til gejsere overalt i verden, plejede at sende overophedet vand 80 meter op i luften. Men den har kun sprunget enkelte gange siden 1950’erne, hvor turister havde for vane at kastede sten i hullet for at starte eksplosionen. Heldigvis er nabogejseren Strokkur mere pålidelig, og den slynger vand 15-30 meter op i luften med cirka seks minutters mellemrum.

Fuld fart frem over sneen  – på slæde, ski og scooter
Fuld fart frem over sneen – på slæde, ski og scooter

Gulfoss
Island er rig på spektakulære vandfald. Men Gulfoss er noget særligt. Her falder vandet 32 meter ned i en smal kløft, der er dækket af vanddamp. Regnbuer dannes ofte over vandfaldet, der ligger mellem græsklædte vidder på kanten af det islandske højland.

Danskerne har stemt: Her er det smukkeste land
Danskerne har stemt: Her er det smukkeste land

Nationalpark og natur
Overalt i Island viser naturen sig fra sin smukke side. Det gælder både ved Geysir, hvor hestene græsser, og i nationalparken Pingvellir. Pingvellir rummer også Islands vigtigste historiske sted, hvor vikingerne i år 930 grundlagde et af verdens første demokratiske parlamenter.

Eventyr-turen går til Europas ende
Eventyr-turen går til Europas ende

Den Blå Lagune
Omgivet af sorte lavamarker ligger Den Blå Lagune som en lyseblå oase. Her strømmer varmt vand op fra undergrunden og fylder en række udendørs bassiner. Vandet og mudderet har en særlig sammensætning, der er god for huden. Men et besøg her er i lige så høj grad balsam for sjælen. For det er vidunderligt at sidde i det dampende varme vand med en kold drink og kigge ud over de rå landskaber.

Pas på - du kan blive afhængig af denne udsigt
Pas på - du kan blive afhængig af denne udsigt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx