Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 23/01-14 22:14

Tag på ski-eventyr i Rocky MountainsTag på ski-eventyr i Rocky Mountains

Banff Nationalpark i Canada er et af verdens bedste skisportssteder og giver en anderledes skioplevelse, end man får i Europa.

storybild

Det storslåede Banff Nationalpark er spækket med oplevelser i sneen i alle afskygninger. (Billede: Brand Canada)

Canada er verdensberømt for sine skiområder, og hvert år valfarter millioner af ski-entusiaster til verdens næststørste land. Mest kendt er Whistler, hvis pister blandt andre blev brugt til vinter OL i 2010. Men ski-connoisseurs vil påstå, at man på den anden side af Rocky Mountains finder endnu bedre ski i Canadas Nationalpark Banff, der er på Unescos verdensarvsliste.

Sådan står man på ski - the american way
Sådan står man på ski - the american way

Den enorme nationalpark på 6.500 kvadratkilometer har Nordamerikas længste skisæson fra december til maj med et gennemsnitligt snefald på 10 meter og byder på meget alsidige skiområder. Her er et varieret mix, der indbefatter gode begynderpister, vild off piste til de hard-core, og de eventyrlystne kan få unikke oplevelser på heliski på en dagstur til British Columbia.

Her kan begyndere komme billigt på ski
Her kan begyndere komme billigt på ski

Banff består af tre forskellige områder – Sunshine Village, Lake Louise og Mount Norquay – der alle er forbundet med gratis shuttlebusser, og et liftkort giver adgang til alle tre områder.

Danskere er vilde med Val Thorens
Danskere er vilde med Val Thorens

Sunshine Village har den bedste sne på grund af sin høje beliggenhed, og her er pister for både rookies og ekstreme skråninger for proskiløbere – 25 procent af pisterne er avancerede, mens 20 procent er for nybegyndere.

Tag på skitur med en riffel under armen
Tag på skitur med en riffel under armen

Sunshine Village byder også på en høj gastronomisk standard. The Bison Restaurant & Lounge er for eksempel kåret til en af verdens 10 bedste restauranter, og på Grizzly House Restaurant kan frokosten bestå af bøffel, slange eller bjørn.

Det spøger på hotellet med 768 værelser
Det spøger på hotellet med 768 værelser

Lake Louise har lange pister, der giver mulighed for at tage på eventyr i alle afskygninger. 45 procent af de 139 pister i Lake Louise er for mellemøvede, og så er her en snowboardpark og rig mulighed for langrend og skøjteløb.

Stå på ski sammen med en hest
Stå på ski sammen med en hest

Mount Norquay er et mindre skisportssted kun ti minutters kørsel fra Banff by, som er meget familieorienteret med let tilgængeligt skiløb og masser af anerkendte skiskoler. Og som en ekstra bonus har Mount Norquay også børnepasning, hvis de små er blevet trætte af ski.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Overrasket Wozniacki kan ikke tro...
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx