Af - 07/04-14 12:34

Fem ting, du bør opleve i NordsverigeFem ting, du bør opleve i Nordsverige

Er du havnet i Nordsverige - for eksempel på det specielle Icehotel i Jukkasjärvi - bør du også unde dig selv fem andre oplevelser

storybild

Snescootere drøner over sneen på larvefødder. (Billede: Markus Alatalo)

Snescooter-safari
Få et ordentligt sus i maven, når du fræser med fuld fart på tværs af store frosne søer eller gennem snedækkede granskove på en snescooter – samernes foretrukne transportmiddel. Flere arrangører i området gør det muligt at prøve en snescooter-safari.

Fuld fart frem over sneen  – på slæde, ski og scooter
Fuld fart frem over sneen – på slæde, ski og scooter

Oplev nordlyset
Nordlys (Aurora Borealis), som svenskerne kalder ‘norrsken’, er et af de mest betagende naturfænomener. Blandt internationale eksperter er der bred enighed om, at ud over Alaska er Lapland i Sverige blandt de bedste steder at opleve nordlyset.

Selv hotellets senge er lavet af is
Selv hotellets senge er lavet af is

Hunde- eller rensdyrslæde
Lad en flok slædehunde eller et samisk rensdyr transportere dig gennem den uberørte vildmark og skovstrækninger med udsigt til alpine landskaber. Flere skisportssteder som eksempelvis Björkliden eller Riksgränsen samt Icehotel kan arrangere hunde- eller rensdyrslædeture af kortere og længere varighed.

Stå på ski sammen med en hest
Stå på ski sammen med en hest

Spa-behandlinger
Det er en helt særlig oplevelse at sidde i en udendørs hottub omgivet af sneklædte fjelde og den stjerneklare aftenhimmel. Relaxen SPA & Sauna ved Riksgränsen og Aurora Spa i Kiruna tilbyder alle former for spabehandlinger, sauna, pools og massage.

Her får du vinterens sjoveste afterski-fest
Her får du vinterens sjoveste afterski-fest

Langrend i vinterlandskabet
Abisko er en nationalpark på 77 kvadratkilometer i det nordvestlige Lapland. Den er berømt for sin skønne natur. Her er et vildt dyreliv, og området har en af Sveriges bedst kendte langrends- og vandreruter: Den 440 kilometer lange ‘Kungsleden’.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx