Af Anette Rasmussen, Rejs Bedre - 12/09-13 22:47

Her får du vinterens sjoveste afterski-festHer får du vinterens sjoveste afterski-fest

Kan man lide shots, øl og letpåklædte damer, og elsker man at skråle med på pop- og tyrolersange, er Ischgl stedet at gå til fest

storybild

Kitzloch er Ischgls bedste afterski-bar, hvis man skal tro skibumsen Thomas. Den byder på musik og shots i lange baner. (Billede: Anette Rasmussen)

Ischgl byder på fremragende skiterræn med brede pister i alle farver, og området er stort nok til, at man ikke slider skiene tynde på de samme bakker.

Alligevel bør Ischgl fremhæves på et mindre sportsligt punkt. Det er her, at vi er i fuld gang med at opleve noget af verdens bedste afterski, der per definition findes bedst i Østrig.

LÆS OGSÅ: Tendenser på pisterne

Klokken nærmer sig halv tre, og til lyden af dunkende rytmer glider vi ned mod Paznauer Taja, hvor dagens afterski er begyndt. Løbet på pisterne kunne sagtens fortsætte yderligere et par timer, men har man en forkærlighed for glade mennesker, der drikker, danser og synger med på moderne pophit i en ofte uskøn blanding af tyske schlagere og tyrolerhit, kan et besøg på Paznauer Taja på det kraftigste anbefales.

LÆS OGSÅ: Skiferien, som lever op til postkortet

Vores gruppe finder hurtigt et sted at sidde ved et af de lange træborde, og mens de to første glas jägertee gør sin virkning, tiltager varmen i kroppen, og smil breder sig synligt på de før lidt trætte ansigter.

»Kom. Jägerteen skal skylles ned med en kold øl og nogle små skarpe. Vi bliver nødt til at finde et af de høje barborde ved snebaren. Det er der, festen sker,« siger skibumsen Thomas, der hvert år er i Ischgl.

Musikken på Paznauer Taja lukker ned ved halvfemtiden, og så kan nedkørslen til Ischgl by begynde. Tilbage i byen lægger vi vejen forbi Schatzi Bar på Hotel Elisabeth. Stedets tiltrækningskraft fungerer i høj grad på grund af letpåklædte piger, der for enden af hver bar danser indbydende til især det mandlige klientels fornøjelse.

»Så har vi set det,« udbryder Thomas pludselig.

»Nu skal vi videre til Ischgls bedste afterski-bar.«

Et par hundrede meter længere henne ligger Kitzloch. Baren er indbegrebet af ægte rustik tyrolerstemning med mørkt træinteriør og lavt til loftet.

Personalet bakker op om den festlige stemning og gør ikke andet end at servicere og smile tilforladeligt, når glas bliver smadret, eller bordene bliver brugt til at danse på.

Musikken varierer perfekt mellem tyroler- og popsange, som alle kan synge med på. Og sunget bliver der.

Mens tjenerne nærmest løber rundt med bakker fyldt med hundredvis af shots i forskellige varianter, bliver der langet øl over disken, så ikke en gane er tør. Der hoppes og danses, og som aftenen skrider frem, bliver det tydeligt, hvorfor en afterski-stemning af den kaliber har lige så stor tiltrækningskraft som det hvide snelandskab udenfor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx