Af Anders Stoustrup, Rejs Bedre - 30/01-14 21:16

Derfor er Grækenland et godt ski-landDerfor er Grækenland et godt ski-land

Norge, Italien og Frankrig er altid et hit på ski. Men drømmer du om at prøve noget nyt, er der masser af alternativer

storybild

Glem de traditionelle skisportssteder og bliv overrasket. (Billede: Thinkstock)

Er Norge for tæt på, og er alperne blevet for små? Så er det måske tid at prøve kræfter med bjergsiderne i de indiske Himalayabjerge eller Andesbjergene i Sydamerika. Hvis du kan leve med alkoholfri afterski, kan du også overveje Dizin i Iran. Eller hvad med Japan, der var vært for vinter-OL i 1998? Eksotiske skidestinationer er der nok af. Men faktisk behøver du ikke at rejse jorden rundt for at finde ukendte pister. Her er tre gode bud i Europa:

Tag på ski-eventyr i Rocky Mountains
Tag på ski-eventyr i Rocky Mountains

Grækenland
Glem alt om marmorsøjler og hvidkalkede huse for en stund. Blot et par timers kørsel fra Athen kan du i vinterhalvåret skifte badetøjet ud med skiene. Halvøen Peloponnes har flere gode skiområder. Men Grækenlands mest populære skiresort er dog Parnassos på fastlandet, der byder på pister for såvel begyndere som erfarne skiløbere. Området ligger tæt ved byen Delfi, der i antikken husede templet for et berømt orakel.

Sådan står man på ski - the american way
Sådan står man på ski - the american way

Makedonien
Før murens fald tiltrak Popova Sapka i Makedoniens smukke Sarbjerge velhavende skiløbere fra østblokken. Men i dag er området mest besøgt af lokale makedonere på dagtur fra hovedstaden, Skopje, 35 kilometer derfra.

Her kan begyndere komme billigt på ski
Her kan begyndere komme billigt på ski

Popova Sapka har 10 kilometer pister, men den helt store attraktion for erfarne skiløbere er mulighederne for offpiste – og så kan du glæde dig over, at øl er langt billigere end i Norge og i Alperne.

Danskere er vilde med Val Thorens
Danskere er vilde med Val Thorens

Andorra
Det lille bjergland Andorra mellem Spanien og Frankrig byder på nogle af de højest beliggende skiområder i hjertet af Pyrenæerne. Områderne Vallnord og Grandvalira er de bedste med næsten 300 kilometer pister og moderne faciliteter. Afterski er også glimrende, og så gør det jo bestemt ikke noget, at Andorra er toldfrit område.

LÆS OGSÅ: Hold sommerferie i sneen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hustruen tvang ham til at satse alt...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx