Af Jesper Møller, Rejs Bedre - 16/01-14 19:02

Alpernes måske grimmeste by er et fremragende skiområdeAlpernes måske grimmeste by er et fremragende skiområde

Flaine er en af Alpernes grimmeste skisportsbyer, men det gør ikke så meget, for skiløbet er glimrende, og sne-statistikken er helt i top

storybild

Tanken med byens beton var, at bygningerne skulle passe ind i sneen og limstensklipperne. (Billede: Jesper Møller)

Hvis man en dag satte sig for at kåre Alpernes grimmeste skisportsby, ville franske Flaine være blandt de absolutte favoritter. Her ligger den ene æstetisk fornærmende betonklods op ad den næste, og folk med hang til arkitektoniske nydelser bør holde sig langt væk.

Sådan står man på ski - the american way
Sådan står man på ski - the american way

Til gengæld toner byen rent flag som den satellitby, den retteligt er. Her skjuler man ikke betonen ved at beklæde den med træ, som andre franske satellitbyer har for vane.

Her kan begyndere komme billigt på ski
Her kan begyndere komme billigt på ski

Flaine blev bygget i slutningen af 1960’erne udelukkende med skiløb for øje. Arkitekten var mesteren af Bauhaus-stilen Marcel Breuer, og hans mål med de grå betonbygninger var, at de skulle passe ind i vinterlandskabet og de omkringliggende limstensklipper.

Danskere er vilde med Val Thorens
Danskere er vilde med Val Thorens

Flaines knap så smukke fremtoning opvejes dog rigeligt af en række andre kvaliteter, som sammenlagt gør Flaine og de omkringliggende småbyer til et fremragende skisportsområde.

Her er Alpernes mest børnevenlige skiområder
Her er Alpernes mest børnevenlige skiområder

Flaine er hovedbyen i skiområdet Le Grand Massif, der består af fem separate byer, hvis skiområder er blevet sammenkoblet til ét stort. De øvrige fire delområder er Les Carroz, Samoëns, Morillon og Sixt Fer à Cheval.
Området ligger i den nordlige del af de franske alper og har en af Alpernes absolut bedste snestatistikker. De lokale mener, at årsagen er beliggenheden nær Mont Blanc, der med sine 4.807 meter er Europas næsthøjeste bjerg, som får masser af sne.

5 gode og gratis apps til skiferien
5 gode og gratis apps til skiferien

Hvad skiløbet angår, er der pister for enhver smag, omend der er mest af det mellemsvære terræn. Har man kræfter til andet end at stå på ski, er der rige adspredelsesmuligheder i Flaine. Vandring med snesko, kørsel i snescooter, paragliding og hundeslædekørsel er blandt destinationens tilbud.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx