Af - 07/12-12 16:06; Opdateret: 09/09-13 16:47

Skiferien, som lever op til postkortetSkiferien, som lever op til postkortet

En ferie i Østrigs Kitzbühel-alper byder på mange højdepunkter såsom hyggelige hytter, styrtløb for begyndere og en gondol-tur, der ikke er for sarte sjæle.

storybild

De mange stejle pister kan mærkes i lårene, så et velfortjent hvil i solen er på sin plads på skiferien. (Billede: Jeanette Linder)

Støvlerne er spændt, hjelmen på plads, og skiene hviler tungt på skulderen. Vi er klar til at indtage de østrigske Kitzbühel-alper, og det kan kun gå for langsomt med at komme op med liften og få sne under fødderne.
Med sol og blå himmel er udsigten postkort-skøn. Så nu skal vi bare have gang i benene og udnytte det gode skiløb om formiddagen, inden sneen bliver alt for tung og pisterne for ujævne.
Og der er pister nok at udforske her i det østlige Tyrol. Især hvis man er villig til at bevæge sig rundt i de forskellige skiområder. Vi har tre dage til at besøge områderne i Kitzbühel med cirka 160 kilometer pister og det noget større Skiwelt Wilder Kaiser Brixental med cirka 279 kilometer pister.

LÆS OGSÅ: På med brættet i Lapland

Hvis man vil have endnu mere skiløb end det, er det også muligt at købe det såkaldte ‘Kitzbüheler Alpen All-starcard’, som giver adgang til i alt 10 skiområder, over 1.000 kilometer pister og 356 lifter. Lårene bliver næsten trætte bare ved tanken.
Men tilbage til Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, hvor vi er godt i gang med at nyde det lækre skiløb i solen, som allerede har givet sved på panden og lidt for røde næser. Heldigvis mangler man aldrig et sted at få et hvil i Kitzbühel-alperne, som er plastret til med hyggelige hytter, der serverer både mad og drikke. Det er rart ikke at skulle tænke på, om man nu med knurrende mave kom til at suse forbi en restaurant – for der kommer en igen om lidt.

LÆS OGSÅ: Giv ungerne en god skioplevelse første gang

En anden ting, man heller ikke skal bekymre sig meget om, er sne. For skulle vejrguderne svigte, sørger et omfattende system af snekanoner for, at næsten 70 procent af de cirka 450 kilometer pister i de to områder er dækket af sne.
Det er dog intet problem for os, for i disse dage er der er masser af sne at boltre sig i. Det udnytter vi de næste dage ved at tage til Kitzbühel-området, som især er kendt for det berømte Hahnenkamm-løb – årets højdepunkt i styrtløbernes World Cup-kalender. Her drøner de ned ad pisten ‘Die Streif’, som resten af året er åben for alle og er et af højdepunkterne på skiferien. Den er lumsk med sine skarpe sving og stejle nedfarter, men en erfaren skiløber kan sagtens få en skøn tur ned i god fart.
Den sværeste del er dog i starten, nemlig det såkaldte Mausefalle-hop. Vi kører forsigtigt hen til kanten og kigger ned ad den nærmest lodrette bakke, og det giver kriller i maven bare ved tanken om at prøve den. De professionelle tager den i et hop – vi vælger at køre uden om, som heldigvis også er en mulighed.

LÆS OGSÅ: Sverige er meget andet end Sälen

Resten af turen er både krævende og rigtig sjov. Og mens man indimellem er tvunget til at hvile lårene et øjeblik, er det fascinerende at tænke på, at pisten bliver kørt på omkring sølle to minutter under Hahnenkamm-løbet.
Et andet højdepunkt ved skiområdet i Kitzbühel er den imponerende 3,5 kilometer 3S-gondollift mellem to bjergtoppe, der forbinder to hidtil separate skiområder. Måske er det ikke alle, der vil kalde den et højdepunkt, men kan man holde nerverne i ro, er det en smuk og mindeværdig tur på cirka 10 minutter, hvor man undervejs hænger hele 400 meter over jorden.
Det giver et sus i maven at kigge ned, og udsigten over bjergene er helt spektakulær. En enkel gondol har endda glasbund, så har man absolut intet problem med højder, kan man tage turen med frit udsyn til bunden af dalen.
Dag tre i sneen nærmer sig sin afslutning, men det er svært at skulle sige farvel til Kitzbühel-alperne. For der er masser af pistekilometer, vi endnu ikke har kørt, og hyggelige alpehytter, vi ikke har besøgt. Men Østrig har vist sig fra sin bedste side, så mon ikke der en dag bliver tid til et gensyn?

Avisen var inviteret på ski af Østrigs Turistbureau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx