Af Jesper Møller, Rejs Bedre - 19/09-13 21:10; Opdateret: 19/09-13 21:22

Her er det perfekte land til en hyggelig skiferieHer er det perfekte land til en hyggelig skiferie

Intet andet land når Østrig til skistøvlerne, når det handler om hygge og bragende afterski. Til gengæld er skisports-stederne knapt så højt beliggende, hvilket mindsker snegarantien

storybild

Samlet set er Østrig et ideelt skisportsland for de mange skigæster, der ikke kun går efter kæmpestore og højalpine skiområder. (Billede: Jesper Møller)

Hvis skiferie for dig primært handler om at fyre den af og have det sjovt, så tag til Østrig. Her kan du være sikker på at opnå den feel good-fornemmelse, som selv det største og bedste skiterræn ikke kan skaffe alene.

I Østrig finder man nemlig en hygge, som er ganske tæt på dansk mentalitet. Denne gemütlichkeit opleves bedst i de mange mindre skiområder, som præger alpelandet. Her kommer man mange steder ganske tæt på den alpeidyl med snedækkede landsbyer og skovklædte pister, som de fleste skiløbere drømmer om.

LÆS OGSÅ: Sverige er meget andet end Sälen

Af samme grund har Østrig altid haft en stor plads i danske skiløberes hjerter. Det gælder i høj grad for børnefamilier, der drages af hyggen, ligesom unge partyløver også finder optimale forhold.

Det skyldes, at man i Østrig finder et afterski-liv, som ingen andre nationer kommer bare i nærheden af. Østrig er afterskiens moderland, og den ædle disciplin dyrkes overalt i alpelandet, hvor dampende Glühwein, skummende fadøl og Jägerbombs hældes ned i stride strømme.

På de større østrigske skisportssteder festes der igennem i en grad, som kan måle sig med Ibiza og Lloret de Mar i sommersæsonen, og her er mindst lige så stor fart på natpisterne som på dagpisterne.

Skiområderne
Såfremt uanede pistekilometer står højt på ønskesedlen, skal man se sig godt for, før skiferie-residensen henlægges til Østrig. Her er kun ganske få af de helt store områder, hvor pisterne er så rigelige i antal, at de færreste kan komme igennem dem alle på en uge. Men de findes, og blandt de større er Ischgl, Schladming og Saalbach-Hinterglemm. Derudover kan man på mange østrigske skisportssteder købe liftkort, der også gælder til nabodestinationerne, og på den måde når man op på store skiområder, som dog ikke er direkte forbundet med hinanden.

Kør selv
For kør selv-gæster er Østrig at foretrække frem for Frankrig og Italien – primært på grund af den kortere afstand fra Danmark. Derudover kan man også benytte sig af de tyske landeveje en meget stor del af vejen. Overnatningsmæssigt er Østrig kendetegnet ved små og hyggelige morgenmads-pensioner. Hoteller og især selvstændige lejligheder finder man derimod ikke mange af, så overnatningen er lagt an på, at man spiser ude.

Beliggenhed
Østrigs klart største handicap er den generelt lave beliggenhed. I vintre med knap så store forekomster af ‘det hvide guld’ er østrigske destinationer mere udsatte for snemangel end i nabolande som Frankrig, Schweiz og Italien. Der findes dog undtagelser, som bekræfter reglen om de lavt beliggende østrigske destinationer. Steder som Ischgl og St. Anton er begge højt beliggende, og her er der en udbredt grad af snegaranti. Specielt St. Anton udmærker sig næsten hver vinter som stedet i Østrig med de største snemængder. Helt sikker på sne er man også på de destinationer, hvor man råder over en gletsjer. Det gør, at destinationer som Zell am See og Sölden altid har skibare pister, uanset vejrguderne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx