Af Mikkel Ais, Rejs Bedre - 19/09-13 20:42

Skiene bliver bredere og bredereSkiene bliver bredere og bredere

Bredere ski giver bedre kontrol, og det kan ses på de senere års nye modeller

storybild

Brede ski står bedre fast, fortæller Rasmus Lundby.

Skiene bliver bredere og bredere, og i år vil vi se nogle af de bredeste carving-ski nogensinde. Man har fundet ud af, at det giver langt større kontrol over skiene, jo bredere de er, mens de også føles lettere.
Rasmus Lundby, der er formand for Den Danske Skiskole, fortæller, at tendensen med de bredere ski kommer af, at man vil have en allround ski, der både kan køre på pister og offpiste.

LÆS OGSÅ: Tendenser på pisterne

»Tidligere har man haft forskellige typer ski, alt efter hvor og hvordan man kørte, men nu er man gået i en retning af at udvikle en ski, der kan det hele. Det opnår man med den meget brede ski, som giver ekstra stabilitet, uanset hvor du kører,« siger han.

LÆS OGSÅ: Skiferieugen er under opbrud

»Siden carving-skien første gang kom frem i 1990’erne, har den udvikling domineret, og i de seneste 10 år har der stort set ikke eksisteret andet end carving-ski,« tilføjer han.

Han forklarer, hvordan den bredere ski har en stivhed, som giver langt bedre kontrol og stabilitet. Man får også en ski, der flaprer mindre, når man kører:
»Den brede ski står både bedre fast på både løst og hårdt underlag, og man får mere ud af skiene hele dagen, fordi de også fungerer sidst på dagen, når sneen kan være blevet opkørt og løs.«

Rasmus Lundby påpeger dog, at stabiliteten og den øgede kontrol, som den brede ski giver, kommer på bekostning af, at man så svinger langsommere og skal være hurtigere på fødderne i svingene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Støjberg: Nu er det ramadan, og jeg...
bt.dk
Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx