Af - 02/04-15 15:25; Opdateret: 03/04-15 16:35

DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'DEBAT: Jeg blev tvunget til at være 'betalende donor'

Jon Kjellund havde et one-night stand i 2011 med en turist - uden at bruge kondom. Hun blev gravid, fik barnet mod faderens vilje og sagsøger nu Jon, der føler sig som en 'betalende sæddonor'.

storybild

Jon Kjellund blev far mod sin vilje, og nu bliver han sagsøgt af datterens mor, der forlanger flere penge. (Billede: Jon Kjellund)

En fejring af et nyt studenterjob endte med en nyfødt baby og et sagsanlæg, skriver Jon Kjellund i en kronik i Information.

30-årige Jon Kjellund, der læser Statskundskab, havde ubeskyttet sex med en kvindelig turist fra Østrig, som siden blev gravid og ville beholde barnet. Jon købte forgæves en fortrydelsespille.

Hun har verdenskendte forældre: Kan du gætte hvem?
Hun har verdenskendte forældre: Kan du gætte hvem?

- En måned efter blev jeg kontaktet på Facebook. Hun var gravid. Jeg sagde, at jeg ville støtte hende, uanset om hun valgte at få barnet eller ej, forklarer Jon Kjellund i kronikken.

Jon underskrev faderskabsattesten, og ville gerne betale børnebistand efter dansk sats. I oktober 2013 fik Jon besked om, at børnebidraget skulle forhøjes markant.

Født uden næse: - Eli er helt perfekt
Født uden næse: - Eli er helt perfekt

Måske har moren til min datter blot været ude efter en betalende donor, skriver Jon i kronikken, der i dag fører retssag mod kvinden.

Han mener, at mænd i dag ikke har ret til at sige nej til at være far.

- Velfærdsstaten har været én lang, nødvendig frigørelse af kvinders rettigheder, men det har desværre nu ført til diskrimination af mænd på faderskabsområdet, vurderer Jon i en mail til metroxpress og tilføjer:

Forældre deler sjove børnefotos: Maler fladskærm og tisser i pool
Forældre deler sjove børnefotos: Maler fladskærm og tisser i pool

- Det forventes, at du som mand kan snydes til at være far, uden at du kan vælge fra, og det derefter forventes, at du skal være sæddonor og hæveautomat uden at kny, fastslår Jon, der er træt af at blive kaldt en klynkende mand.

I bagklogskabens lys ville Jon have kontaktet en familieretsadvokat for at undgå at blive sagsøgt.

Debat: Det er ikke blevet hårdere at være forælder
Debat: Det er ikke blevet hårdere at være forælder

Der foreligger endnu ikke nogen dna-prøve, så Jon kan ikke vide, om barnet er hans.

Den penible situation er langt fra en enlig svale ifølge Jon, der vil havde andre til at tænke sig om.

- Er det er rimeligt, at jeg skal betale børnebidrag ud fra andet end mit eget lands regler? For det skal du, kære mand, hvis landet ligger i Norden eller EU, spørger Jon Kjellund afslutningsvis i kronikken.

Jordemoder om viral video: Fostre kan også vinke
Jordemoder om viral video: Fostre kan også vinke

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx