Af Huxi Bach - 26/06-15 09:44

KLUMME: Spåkonerne på valg!KLUMME: Spåkonerne på valg!

En uge er der gået siden valget, og vi har alle haft tid til at fordøje, hvor mærkeligt det faktisk endte.

storybild

Præcis lige så mærkeligt som sidste gang. Alle tabte. Helle tabte magten, Lars tabte over 22.000 personlige stemmer, og vælgerne tabte, fordi ingen får den statsminister, de gerne vil have.

KLUMME: Så er det bytte-partner-måned…
KLUMME: Så er det bytte-partner-måned…

De eneste, der ikke tabte noget, er kommentatorerne. I hvert fald ikke hvis man spørger dem selv. For sandheden er selvfølgelig, at de gættede i øst og vest og stort set ramte skævt alle sammen. Men den forgangne uge har vi set dem dukke op som bolden på et stangtennis, ganske uden selvransagelse. Tværtimod er de bare fortsat. For eksempel kunne man i JP onsdag læse dette fra deres fastansatte spåkone:
‘Løkke har brugt en politisk stille dag på at fordøje og filosofere.’

KLUMME: Hvordan ved jeg, om det kunne være ham?
KLUMME: Hvordan ved jeg, om det kunne være ham?

Samme aften dukker der et billede op af Løkke og Thulesen Dahl OG DF’s pressechef, Søren Søndergaard, på Lars Løkkes altan i privaten. Frisk luft er selvfølgelig godt for fordøjelsen, men mon ikke de har talt lidt sammen også?!
Dette skal dog ikke tolkes som en kritik af kommentatorerne som sådan. Man kan ikke bebrejde dem, at de klynger sig til et job, der i al enkelhed går ud på at gætte ud i luften. Deres job er omsonst og ligegyldigt, men det er ikke deres skyld.

KLUMME: Jeg ønsker mig en nabo fra Syrien
KLUMME: Jeg ønsker mig en nabo fra Syrien

Problemet er, at deres skøre gæt ikke har nogen konsekvenser! Vi bliver jo dummere af at lytte til dem, hvor vi burde blive klogere!

Kunne man derfor forestille sig, at kommentatorerne også var på valg næste gang? At dem, som ikke magter at ramme rigtigt 50 procent af gangene, simpelthen må sidde næste regeringsperiode over og tænke over, hvad der gik galt?

KLUMME: Rigtige mænd græder... meget!
KLUMME: Rigtige mænd græder... meget!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx