Af Sofie Rye - 17/06-15 07:58

KLUMME: Jeg ønsker mig en nabo fra SyrienKLUMME: Jeg ønsker mig en nabo fra Syrien

Af hele min lille krop ønsker jeg flygtninge velkommen her til Danmark. Flygtninge, på flugt fra Assad-regimet, Islamisk Stat og koalitionens luftangreb. Og jeg håber, jeg kan overdøve Nationen! –fårenes brægen.

storybild

Jeg kan næppe udgøre en komplet velkomstkomité, men jeg vil gerne vise, hvad samfundet i Danmark kan. Hvad et ukorrupt demokrati betyder, hvorfor individets frihedsrettigheder er så pokkers vigtige, og hvad et sikkerhedsnet kan. Jovist, vi er et privilegeret land.

KLUMME: Rigtige mænd græder... meget!
KLUMME: Rigtige mænd græder... meget!

Men mine kommende naboer ved det sikkert allerede. Bedre end jeg nogensinde ville kunne forstå, lige meget hvor meget jeg rejste ud i verden. For det er det fredelige retssamfunds diametrale modsætning, de er flygtet fra.

KLUMME: Feels so good – must be love
KLUMME: Feels so good – must be love

"Vi har ikke råd til det", gjalder pessimisterne. På trods af at vi i disse år oplever den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig. Spørgsmålet er ikke, om vi har råd, men om vi har råd til at lade være? Jeg kan ikke se, hvordan vi kan lukke øjne og grænser og stadig kaldeos mennesker.

KLUMME: Det her er kun til børn!
KLUMME: Det her er kun til børn!

Og inden pessimisterne igen råber op; nej, mine nye venner skal ikke parkeres i ghettoer på ydelser uden forventninger. Jeg vil kende dem, være der, hjælpe dem som mine medmennesker og forvente af dem, som jeg forventer af alle andre i det her fantastiske samfund.

KLUMME: At være en god kæreste kræver øvelse
KLUMME: At være en god kæreste kræver øvelse

Til alle nye i Danmark:
Velkommen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx