Af Sillewho/Bloggers Delight - 29/04-15 20:22

BLOG: How to fake it er egentlig ret lige til...BLOG: How to fake it er egentlig ret lige til...

MX.dk finder i samarbejde med blogfælleskabet Bloggers Delight løbende en ny blog eller blogger, der har noget på hjerte. Første blogger er Sillewho om det at fake.

Læs Sillewho og en masse andre blogs på Bloggers Delight

Jeg er kendt for at være fortaler for “elsk dig selv” “du er god nok som du er” og alt det der selvhjælps-pis. Men nogle gange er det bare ikke nok, og så er det der man må fake sig til det.

Nu har jeg efterhånden været i branchen længe nok til, at jeg kan udtale mig som lidt af en ekspert, når det kommer til at fake sig til at have styr på sit liv.

Eller, i hvert fald fremstå sådan.

1. Det mest kendte er selvfølgelig selfies – brugt af selv rookie-fakere Her kender de fleste (forhåbentlig!) til glamourfrembringende og tristhedsfjernende filtere, men det stopper altså ikke her. Hvis du vil på toppen af listen over folk med lækre liv, så handler det altså om at gå i dybden med billederedigeringen. Personligt bruger jeg Afterlight, der er god til at skrue op for lyset og ned for de mørke rander.

2. Snak kun med dine venner, hvis du har noget godt at fortælle. Der kan selvfølgelig gå lidt tid imellem, men det er et offer man må foretage for at få et godt liv. Du kan kontakte dem, hvis du har fået gode karakterer, en lækker kæreste, en dyr ny taske eller en masse penge. Der er ingen grund til bare at finde på falske ting – det handler om at være ærlige overfor hinanden. Dét er venskab.

3. Som jeg skrev i går, så er det værd at planlægge nogle få ting i løbet af sådan en dag, og det er selvfølgelig under udførelsen af disse ting, at du skal dokumentere din dag. Der er en grund til, at dem med mange followers ikke lægger billeder op af dem liggende på sofaen, savlende og sovende. Det gider folk ikke at se. Nej, vi vil derimod gerne se dine fødder med et par flotte sko (kan eventuelt lånes), de tulipaner du lige har købt, samt dine shoppingposer – hvis det endelig er, så vil butikkerne ofte gerne låne dig en pose uden du behøver at købe noget.

4. Vinkler og lys er alt. Mit bedste tip er, at du tænder dit kamera, på selfiefunktionen selvfølgelig (er det andre?), tager det op foran dit ansigt, og så begynder du bare at gå rundt i lejligheden indtil du finder det helt rigtige sted med det rigtige lys, og så klikker du bare løs. Det er eventuelt en idé at skifte frisure og bluse indimellem, så du har flere billeder til hele dagen, og så skal du bare skrive tekster, der passer til: “Lige spist aftensmad”, det kan godt være, at folk vil undrer sig over, at der altid er dagslys hjemme hos dig, men der er bare lysere hos folk med lækre liv.

5. At fake handler ikke altid om at få andre til at tro du er awesome. Det handler også om at overbevise sig selv. Dette kan eventuelt gøres ved at købe rigtig mange, rigtig dyre ting – også selvom du måske ikke lige har pengene (Der er jo en grund til, at man kan trække over på Dankort). Ellers skal man bare bruge rigtig lang tid på at sammeligne sig selv med bloggere og modeller, og så skulle den der gode selvværdsfølelse gerne være der.

6. Lav et tosset ansigt på dine billeder, så du ikke altid ser så seriøs ud. Der er ikke noget værre end folk, der prøver for meget, vel? Det skal selvfølgelig være rigtig pænt stadigvæk, så nøjes med at række lidt tunge eller lignende. Så kan folk tænke: wow, hvor er hun bare afslappet og ikke mindst SMUK. 7. Vigtigst af alt handler det om, at det skal virke som om, at du IKKE prøver. Her er hashtags som #nofilter eller #justwokeup, meget behjælpelige – du skal SELVFØLGELIG ikke være hverken lige stået op eller uden filter! Derudover hjælper det at lægge et billede op i ny og næ, hvor du enten kan bruge et eftertænksomt selfie, eller et citat, og skrive: There are beauty in imperfection. Hvis du vælger et selfie skal du selvfølgelig sørge for lige at køre det igennem retouch og få fjernet urenheder osv.

8. Den allerbedste måde at fake på, måden over dem alle, er egentlig rimelig lige til: opret en blog.

Læs flere indlæg fra bloggen her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx