Af Sofie Rye - 22/10-14 11:08; Opdateret: 31/10-14 09:57

KLUMME: Kritiser nu bare den ekstreme religionKLUMME: Kritiser nu bare den ekstreme religion

Sofie Rye er samfundsdebattør og her giver hun udtryk for, at hun er træt af, at man ikke må kritisere det ekstreme.

storybild

Alt for mange politikere og medier har svigtet. Svigtet de moderate muslimer. Der er over tid blevet givet for meget snor og taletid til fundamentale idéer og for lidt til den almindelige kulturmuslim, som passer sin uddannelse, sit arbejde, sit liv.

KLUMME: Københavnerne har stjålet Jyllands største eksport-succes
KLUMME: Københavnerne har stjålet Jyllands største eksport-succes

I en misforstået idé om mindretalsbeskyttelse og religionsfrihed er der lagt en beskyttende hånd over gamle, religiøse traditioner - selv hvis de er brud på grundlæggende menneskerettigheder.

KLUMME: Jeg elsker følsomme mænd
KLUMME: Jeg elsker følsomme mænd

Når Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) svømmer i Obamas slipstrøm og mener, at Islamisk Stat intet har med islam at gøre. Hvor meget skyklap har man da lov at have på? Hvor ville det være befriende, hvis vi farveblindt kunne kalde en spade for en spade. At vi kunne kritisere det ekstreme uden at generalisere. Som dengang en gruppe mandlige præster fra Viborg kom i stormvejr, da de ikke ville give hånd til deres kvindelige kollegaer. Eller præsten i Aalborg, der ikke ville begrave en lesbisk kvinde. En (berettiget!) kritik af dem, er ikke lig en kritik af alle folkekirkens medlemmer. Ligesom en kritik af en ekstrem imam eller en religions praksis ikke er en kritik af alle muslimer.

KLUMME: Lad os hylde alle de kvinder, der ammer offentligt
KLUMME: Lad os hylde alle de kvinder, der ammer offentligt

Mindretalsbeskyttelsen er misforstået, når Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti taler dunder mod dem, der ønsker en nedre aldersgrænse for drengeomskæring, fordi det er “et afgørende religiøst, kulturelt og historisk ritual.” Eller Samira Nawa fra Radikale Venstre, som mener, at "forældre bør have ret og frihed til at præge deres børn kulturelt og religiøst - og for nogen er drengeomskæring en del af det". På trods af at omskæring af drengebørn uden medicinsk grund, bliver betegnet som lemlæstelse af Lægeforeningen. Vi lever vel i et land, hvor folk selv må bestemme - både over egen krop og egen religion.

LÆS OGSÅ: KLUMME: Er Dan Jørgensen kastreret?

LÆS OGSÅ: KLUMME: Amerikanerne er færdige med Obama

LÆS OGSÅ: KLUMME: Københavnerne har stjålet Jyllands største eksport-succes

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx