Af Sara Skaarup - 20/04-15 12:01

KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sexKLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex

I starten af et forhold knalder alle på livet løs. Senere… går det over.

storybild

Når mange bliver skuffede og desillusionerede, når hvedebrødsdagene er ovre og libidoen daler, er det fordi, vi lider under den romantiske vrangforestilling, at der med stor kærlighed følger stor lyst. Faktisk er kærlighed og liderlighed to vidt forskellige ting, der ikke partout følges ad. Vi vil bare så gerne have dem til det.

KLUMME: Mor og far boller faktisk
KLUMME: Mor og far boller faktisk

Ideen om en lyst, der kommer af sig selv, hvis vi elsker hinanden har givet et overfokus på sex som bærende parforholdsingrediens. Sex ER vigtigt. Nogle par overvejer skilsmisse, når sexlivet halter. Nogle løser det via utroskab. Men at bruge knalde-frekvens som hovedindikator for, hvordan forholdet har det, holder ikke.

KLUMME: Slow sex styrer
KLUMME: Slow sex styrer

Sexlyst kommer og går i langvarige forhold. Når så mange kæmper forgæves for at genetablere er saftigt sexliv, skyldes det blandt andet, at en vigtig ingrediens i begyndelsen vilde passionsrush er ’nyhedens interesse’. Og den er gone. Meget kan vi blive, men vi kan aldrig blive nye for hinanden igen. Måske skulle vi, i stedet for at jage den første rus, forlige os med at den er ovre.

KLUMME: Let’s talk about sex
KLUMME: Let’s talk about sex

At gå dybere sammen, som man gør i tantra, er mit bedste bud på revitalisering. Hvis I virkelig elsker og stoler på hinanden, er det også en mulighed at opleve suset ved at lukke andre elskere ind. I det hele taget giver det frisk passion at gøre noget hidtil uprøvet sammen: Lære at danse jitterbug, skydive, rejse. Så ser I nemlig nye sider af hinanden, og det gør partneren spændende på ny.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx