Af Pressen på P3 - 29/10-14 10:00; Opdateret: 31/10-14 09:49

KLUMME: Hvem bomber danskerne?KLUMME: Hvem bomber danskerne?

Tue og Tony diskuterer, hvorvidt befolkningen skal vide, hvad og hvem de danske piloter i krig smider bomber efter.

storybild

Tue: - Den danske fly, der er sendt i krig mod Islamisk Stat i Irak, har indtil videre smidt 37 bomber. Men vi aner ikke, hvad de har ramt. Altså forsvaret gør forhåbentlig, men den danske befolkning får ikke noget af vide.

For når det kommer til at fortælle om, hvad det præcis er, vores soldater og fly bomber, er vi altså blandt de mest hemmelighedsfulde lande i koalitionen.

KLUMME: Ikke alt er lige meget værd
KLUMME: Ikke alt er lige meget værd

Forsvarsminister WAmmen siger, det er for at beskytte vores piloter og deres familier, men det er da sindssygt, at vi for eksempel ikke ved, om de danske bomber har dræbt nogle civile.

Er det ikke?

Tony: - Jeg hader krig. Det er grimt. Uhyggeligt. GRusomt. Og det med, at det også rammer dem, der har fortjent det mindst, passer sikkert.

Jeg tror ikke, der findes eksempler på krig, hvor det ikke er gået ud over civile og uskyldige. Børn. Det er frygteligt. Det må ikke ske - men det gør det.

KLUMME: Dildoen er ikke længere forbudt i soveværelset
KLUMME: Dildoen er ikke længere forbudt i soveværelset

Vi er en del af koalitionen, og for mig er det mindre vigtigt, hvad danske fly præcis har gjort. Jeg mener, det ville være en fin løsning, hvis man i stedet for at dele det op i danske/amerikanske/belgiske piloter, i stedet kaldte dem koalitionens piloter.

På den måde kunne der være mere åbenhed om missionernes succes - eller mangel på samme. Vi kunne få at vide, hvilke mål der var ramt, og om civile liv ar gået tabt, uden at man kunne kæde e specifik mission sammen med en bestemt pilot.

KLUMME: Du lyder lidt skinger, Inger.
KLUMME: Du lyder lidt skinger, Inger.

Tue: - Problemet er bare, at landene er engageret på vidt forskellige måder. Amerikanerne bomber for eksempel i Syrien, det gør de danske fly ikke.

Vores politikere har konkret taget stilling til, hvordan vi skal deltage i den krig. Så synes jeg også, de skylder at fortælle os, hvad der så kommer ud af den indsats, selvfølgelig uden at sætte navn på nogen piloter.

Tony: - Der er dømt do over.

KLUMME: Alt er for dårligt, og alle er nogle idioter
KLUMME: Alt er for dårligt, og alle er nogle idioter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
FCK-profil med overraskende...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx