Af Sara Skaarup - 27/04-15 08:43

KLUMME: Gamle grise, cougars og kuvøsegufKLUMME: Gamle grise, cougars og kuvøseguf

Unge mennesker har tit en let og frisk energi, hvor modne mennesker har erfaring. Hvad er der galt i at udveksle det?

storybild

Åh, folk har så mange meninger om sex og kærlighed mellem to af forskellige alder.

En moden kvinde, der foretrækker sex med en yngre mand, kaldes en cougar. Et seksuelt rovdyr! Allerede her er nogen forargede. Går parret videre og kalder sig kærester, begynder stemmerne i krogene for alvor at hviske om, hvad der er galt med den ene og den anden. Det er ubalanceret, jo. Muligvis decideret usundt. Han kunne være søn! Ja? Men det ER han ikke.

KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex
KLUMME: Kærlighed er ikke lig med meget sex

For mænd er det omvendt: Her er aldersforskel værst, hvis det kun handler om sex.

En 50-årig mand som knalder piger på 20, er en gammel gris. Sexfikseret. Fy farsigan, foragt! Er han ikke mand nok til en kvinde på sin egen alder, måske? ’Lige børn leger bedst’, hyler vi.

KLUMME: Mor og far boller faktisk
KLUMME: Mor og far boller faktisk

Men det er ikke altid sandt. Du kan opleve stærkere tiltrækning og kærlighed med en, der er helt anderledes end dig end med en ’ens’ person. Og du kan have mere tilfælles med én, der er tyve år ældre, end med en jævnaldrende. Vi kan have alle de meninger, vi vil om andres kærlighedsvalg, men reelt ved ingen, hvad der binder to mennesker sammen udover de to.

KLUMME: Slow sex styrer
KLUMME: Slow sex styrer

Parforhold på tværs af alder trodser samfundets normer. De, der vover det for kærligheden, fortjener – uanset hvordan det siden går – accept og respekt. Sjovt nok er det tit mennesker, som selv har ondt i kærligheden, der får mest ondt bagi over andres. Så hvad om vi blandede os udenom og dyrkede vores eget sexliv i stedet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx