Af Sofie Rye - 18/03-15 09:19

KLUMME: Befri palæstinenserneKLUMME: Befri palæstinenserne

To bomber springer i København. Den ene hos et amerikansk luftfartsselskab, den anden ved synagogen på Krystalgade i København.

storybild

Det er sommeren 1985, og begivenheden bliver på det tidspunkt betegnet som Danmarks mest alvorlige terroraktion. Fire mænd, alle med tilknytning til den palæstinensiske terrororganisation Islamisk Jihad, idømmes lange fængselsstraffe for attentaterne.

KLUMME: Åh, den kærlighed
KLUMME: Åh, den kærlighed

30 år senere og konflikten mellem Israel og Palæstina i Mellemøsten sender stadig kraftige chokbølger rundt i resten af verden. For slet ikke at tale om bølgerne af ødelæggelse lokalt, hvor særligt Gaza er sønderrevet i ruiner, med voldelige terrorgrupper internt, omgivet af den voldelige, besættende stat, Israel med Netanyahu øverst på kransekagen, der har en bitter smag af modstand og konfliktoptrapning.

KLUMME: Mere heltemod, tak
KLUMME: Mere heltemod, tak

Jeg har et brændende ønske om, at jeg i min tid skal se en løsning på den årelange konflikt, selv om de fleste ryster opgivende på hovedet. Tænk, hvis jeg igen en dag kan rejse til Betlehem uden at blive mødt af beton og pigtråd og checkpoint. Tænk, hvis besættelsen får en ende, og palæstinenserne får mulighed for at leve et almindeligt liv med sikkerhed og arbejde og ret til egen jord. Tænk, hvis bare jeg vidste, hvordan.

KLUMME: Når velfærdsmusklen flekser
KLUMME: Når velfærdsmusklen flekser

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx